Най-добрият български баскетболист Александър Везенков ще има възможност днес да

...
Най-добрият български баскетболист Александър Везенков ще има възможност днес да
Коментари Харесай

Везенков може да стане днес първият българин, който печели Евролигата

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков ще има опция през днешния ден да стане първият българин, който печели Евролигата - най-големия европейски клубен шампионат в баскетбола. 
Прочетете още
Везенков и неговият Олимпиакос ще се изправят против испанския гранд Реал Мадрид в борбата за купата, която започва от 20:00ч. в литовската столица Каунас.

Везенков, който беше определен за Спортист номер 1 на България за 2022-а година получи още едно огромно самопризнание, откакто беше разгласен за MVP на постоянния сезон в Евролигата. 

Везенков изигра страховит мач и в полуфинала против Монако. Гърците завоюваха със 76:62, а Везенков стана най-резултатен с 19 точки.

Реал Мадрид пък се оправи с Барселона в Ел Класико в баскетбола със 78:66. 

Олимпиакос е печелил Евролигата 3 пъти, само че последният път беше преди тъкмо 10 години, а Реал Мадрид е най-успешният отбор в Евролигата с 10 трофея. 

Везенков може да стане от лятото и едвам вторият българин, който е играл в НБА. Той е доста покрай контракт със Съкраменто Кингс и в случай че това стане той ще стане вторият българин след Георги Глушков, който играе в НБА. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР