Най-добрият български баскетболист Александър Везенков е все по-близо до завръщането

...
Най-добрият български баскетболист Александър Везенков е все по-близо до завръщането
Коментари Харесай

Везенков: Ситуацията не е идеална за мен, но съм се научил да се боря в живота си

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков е все по-близо до завръщането си в игра за Сакраменто Кингс след травмата, която го извади от игра за повече от месец.

Везенков не получава доста игрово време в НБА от треньора Майк Браун, като българинът разяснява компликациите пред себе си в изявление за изданието " Eurohoop.
 Везенков: В НБА би трябвало да се доказваш през цялото време
Везенков: В НБА би трябвало да се доказваш през цялото време

Той показа, че се усеща недоценен

" Първата година постоянно е комплицирана, изключително в случай че си по-опитен играч, който схваща баскетбола друго. Когато си на 17 или 18, ти идваш в лигата и се адаптираш към нейните стандарти. Вярвам, че когато съм получавал нужното игрово време, съм успявал да оказа помощ на тима си и съм имал солидни изяви. Ситуацията не е идеална за мен, само че съм се научил да се боря в живота си. Това не е първата или последната компликация. На тях не им пука дали си Везенков или Мицич ", сподели искрено Везенков.

Той открои това, че в НБА никой не се интересува какво си постигнал в Евролигата: " Някои хора тук са гледали Евролигата повече от останалите, само че на множеството не им пука. Започваш от нулата. Затова и споделям, че първата година е комплицирана откъм привикване. Ти самият мислиш, че заслужаваш повече шансове, само че е мъчно да го приемеш. В момента ме правят оценка на една пукотевица, която може и да не вкарам. Не съм на възраст, на която мога да бъда оценен по този метод ".

До момента през сезона индикаторите на Везенков са следните: 5.6 точки и 2.5 битки приблизително на мач, като той е записвал приблизително 13 минути в 35-те мача на Сакраменто.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР