Най-добрият български арбитър Георги Кабаков най-вероятно ще бъде избран да

...
Най-добрият български арбитър Георги Кабаков най-вероятно ще бъде избран да
Коментари Харесай

Дават ЦСКА - Лудогорец на Георги Кабаков?

Най-добрият български съдия Георги Кабаков най-вероятно ще бъде определен да управлява дербито от 28-ия кръг на efbet Лига сред ЦСКА и Лудогорец. Очаква се решението да бъде официализирано в сряда от Съдийската комисия към БФС. Двубоят на “Българска войска ” е в неделя от 20:15 часа и може да даде доста отговори в борбата за шампионската купа.

Интересното е, че рефер №1 у нас свири и първия конфликт сред двата отбора през сезона на 10 октомври в Разград. Тогава “орлите ” завоюваха с 2:1, само че от “Армията ” имаха съществени искания към отсъжданията на Кабаков и даже притежателят Гриша Ганчев разгласява в обществените мрежи видео от две противоречиви обстановки - игра с ръка на Нонато в наказателното поле и задържане на бразилеца против Шагоян още веднъж в пеналта на “зелените ”. И двете случки обаче бяха подминати от 37-годишния пловдивчанин, както и от ВАР арбитъра в тази среща Ивайло Стоянов.След упоменатия конфликт в Разград Кабаков е управлявал по един мач на ЦСКА - София и Лудогорец. Той свири срещата сред “армейците ” и ЦСКА 1948 в Бистрица, приключила 1:0 в интерес на състава на Саша Илич. Преди това пък бе основен рефер на нулевото тъждество сред Левски и “орлите ” на “Герена ”.

Вариант да надува свирката на “Армията ” е и Валентин Железов. Бургазлията управлява пловдивското дерби през есента, а през предишния сезон свири точно мача сред ЦСКА - София и Лудогорец, извоюван с 1:0 от “червените ”. Реферът не получи наряд за основен арбитър в миналия кръг в елита и Втора лига.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР