Най-добрият български алпиец Алберт Попов заяви, че може да постигне

...
Най-добрият български алпиец Алберт Попов заяви, че може да постигне
Коментари Харесай

Алберт Попов: Мога да постигна много повече

Най-добрият български алпиец Алберт Попов съобщи, че може да реализира доста повече в бъдеще. Този сезон той записа трето място на слалома в Палисейдс Тахо (САЩ), а в този момент мечтае за победа в съревнование от Световната купа и това е задачата, която ще гони през идващия сезон.

Попов получи премията за състезател на месец февруари в анкетата на спортните редакции, а неговият ментор Ивайло Борисов е номер 1 при треньорите.

" Благодаря за това, че оценихте нашия труд през годината. Сезонът беше доста добър, изпълних моя детска фантазия с подиума, изпълнихме поставените цели. Това, че има напредък е доста значимо, положително и считам, че може да реализираме доста повече в бъдеще. Пожелавам си да сме здрави, да имаме хубава подготовка и да реализираме положителни резултати още от началото на идващия сезон. Очаквам с неспокойствие да стана татко и дребното дребосъче да преобърне живота ни ", сподели Попов.

Вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев добави, че достиженията на Алберт Попов са големи.

" Благодаря за признанието към Алберт от спортните публицисти. Трудно може да се даде оценка на постигнатото от него, тъй като то е ужасно доста. Това, което Алберт прави като реклама на България и на зимните спортове, е голямо. За нас сезона е доста сполучлив, резултатите са на разположение. Пожелавам на Алберт да е здрав, доста хубави моменти му предстоят, да е все по този начин стимулиран. Топ 15 на финалите на Световната купа е също извънредно достижение ", съобщи Бобев.

" Сезонът отмина, много сполучлив беше за нас. Изключително сме щастливи ", съобщи треньорът на Попов Ивайло Борисов.

Той добави, че подготовката ще премине на същия места като предходната година, само че те се надяват времето да е благосклонно и да има сняг.

Попов съобщи, че няма да трансформира доста неща през идващия сезон.

" Промяната няма да е фрапантна. Дори този сезон можех да имам победа. Конкуренцията е страхотна, всяко съревнование е друго. Ще вървим в същия дух, ще се опитаме да подобрим физиката, малко техниката и бързината, другото е шанс и здраве. На съревнование всеки би трябвало да рискува, с цел да победи. Така върша и аз, по тази причина отпаданията не ме отчайват, а в противен случай - стимулират ме ", сподели алпиецът.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР