Най-добрият български алпиец Алберт Попов завърши на 35-о място в

...
Най-добрият български алпиец Алберт Попов завърши на 35-о място в
Коментари Харесай

Алберт Попов 35-и в гигантския слалом на световното, злато за Одермат

Най-добрият български алпиец Алберт Попов приключи на 35-о място в дисциплината великански слалом по време на Световното състезание по ски алпийски дисциплини в Куршавел/Мерибел, Франция.

За Алберт това беше първи старт на тазгодишния шампионат на планетата, а в неделя (19 февруари) му следва присъединяване и в по-силната за него дисциплинираност - слалом.

Днес 25-годишният българин приключи 40-ти в първото втурване, само че във втория манш спря хронометрите на 1:20.66 минути и това му разреши да се изкачи с пет позиции до 35-то място в крайното класиране с общ резултат 2:47.17 минути.

По този метод Попов не съумя да усъвършенства най-хубавото си достижение в великански слалом на международно състезание, което е 24-та позиция от последния шампионат на планетата в Кортина д`Ампецо, Италия през 2021 година.

Златният орден през днешния ден пък завоюва любимецът Марко Одермат от Швейцария, за който това е втора купа в Куршавел/Мерибел след триумфа му в спускането по-рано тази седмица. Лидерът в генералното класиране за Световната купа не бе най-бърз в нито едно от двете спускания, само че общият му резултат от 2:34.08 минути се оказа изцяло задоволителен за първото място.

Втори финишира сънародникът на Одермат Люик Меяр, който беше четвърти след първия манш, само че с най-добре време във втория заслужи сребърното отличие, което е и негово първо от международни шампионати.

Последен на почетната стълбичка се качи австриецът Марко Шварц, който беше водач след първите спускания, само че най-после остана на 40 стотни от купата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР