Най-добрият български алпиец Алберт Попов се завърна у нас след

...
Най-добрият български алпиец Алберт Попов се завърна у нас след
Коментари Харесай

Алберт Попов: Мечтая за победа през следващия сезон

Най-добрият български алпиец Алберт Попов се завърна у нас след края на сезона в Световната купа и разкри, че мечтае за дебютен триумф през идната акция.

В последния си старт Алберт се подреди 12-и на слалома в Солдеу, Андора и показа, че е останал удовлетворен от резултата си поради тежките условия.

" Доволен съм от последното надпревари. 12-о място не е по никакъв начин неприятно, поради изискванията, които бяха през вчерашния ден в Солдеу. Успях да уцеля ските, в три от секторите бях доста бърз, тъй че няма по какъв начин да не съм удовлетворен от това класиране в топ 15 ", стартира Попов.

Българинът направи и бърз разбор на миналия сезон, който бе белязан от неналичието на сняг по пистите в Европа и показа, че следващата година ще се опита да ограничи до най-малко грешките си в надпреварите.

" Сезонът беше доста сложен поради неналичието на сняг тази зима. Беше доста топло, пистите бяха доста меки. Въпреки всичко считам, че резултатите ми са доста положителни. При съществуването на четирите ми незавършвания, считам, че направих максимума. Всички се тормозим от топлите зими и неналичието на сняг, само че да вземем за пример в Съединени американски щати се шегувахме, че там се е изсипал целият сняг от Европа. Там още не могат да си отрият къщите. Мисля, че тази зима беше изключение и в идващите ще имаме задоволително сняг ", изясни Алберт.

" Можем единствено да гадаем къде щях да бъда, в случай че бях приключил четирите надпревари, в които отпаднах. Тези надпревари бяха на терени, които са тъкмо мой вид - твърди, стръмни, сложни, тъй че оставам положителен и ще работя повече с концепцията следващата година да не върша такива неточности или в случай че позволявам, те да не бъдат съдбовни ", добави родният играч.

Алберт Попов описа и за дългия път, който е извървял преди да стигне до първия си подиум в съревнование от Световната купа през тази акция в Палисейдс Тахо, Съединени американски щати и разкри, че към този момент стартира да усеща по какъв начин опитът стартира да му оказва помощ.

" Такова високо равнище се поддържа с доста труд, който започваш да полагаш от дете. С треньора ми Ивайло Борисов работим дружно към този момент 19 години. В началото всичко беше на смешка и подбив, само че в един миг видях, че това е моят път и би трябвало да давам 100 %. Казах си, че би трябвало да вляза в този спорт и може би с доза шанс и гений нещата ми се получават по метода, по който ги виждаме. За идващия сезон желая да подвигна физическата си подготовка. През лятото ще би трябвало да работя още малко върху техниката, само че мисля, че има още накъде да се развъртвам и следващата година ще бъда още по-добър ", съобщи състезател №3 на България за 2022 година.

" Опитът към този момент стартира да ми оказва помощ от ден на ден и повече. Чувствам се все по-уверен след всеки старт и знам, че аз мога да бъда индивидът, който да поведе в класирането на такова съревнование. Догодина ще ми бъде с още една концепция по-лесно ", добави Попов.

Накря Алберт разкри, че е подложен на много ограничения, само че все пак не стопира да мечтае за успех в Световната купа.

" За постигането на такива резултати трябват доста труд и доста ограничения, тренировки и това да не си бъдеш у дома, с цел да следваш фантазията. За идващия сезон бленувам за победа. Не се опасявам да го кажа, постижима е и ще работя за постигането ѝ. Наградата за третото място в Палисейдс Тахо ми служи за мотивация, тъй като тя ми демонстрира, че мога ", приключи Алберт Попов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР