Най-добрият български алпиец Алберт Попов получи званието Почетен гражданин на

...
Най-добрият български алпиец Алберт Попов получи званието Почетен гражданин на
Коментари Харесай

Алберт Попов стана почетен гражданин на Банско

Най-добрият български алпиец Алберт Попов получи званието „ Почетен жител на Банско “. Плакетът му бе връчен от ръководителя на локалния парламент Георги Икономов под аплодисментите на десетки публични посетители и жители.

17-те съветници гласоподаваха единомислещо и парична премия от 5000 лева за Попов, както и 3000 лева за неговия треньор Ивайло Борисов. Двамата получиха и специфични блага – сушен свински бут и вино, на които към този момент могат да се насладят, защото сезонът към този момент завърши.

„ Искам да благодаря, че оценявате нашия труд, както и за положителните думи, които казахте за нас. Да благодаря и за гостоприемството на Община Банско и на банскалии. Тук е нашият втори дом. Неведнъж Банско е доказвало, че е международен ски курорт, а следващата година ще има два старта от Световната купа. Всички дружно вървим в вярната посока. Горд съм, че такива влиятелни надпревари се организират на пистите в Пирин. Нашите триумфи нямаше да са вероятни без вашата поддръжка ”, съобщи Попов.

Той увери, че след третото място на подиума в Съединени американски щати е обикновено да има апетит за още по-големи триумфи. А той самият има вяра, че може и ще реализира фантазията си да е пръв на подиума в кръг от Семеен кодекс още идващия сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР