Най-добрият австрийски тенисист Доминик Тийм обяви, че спира с тениса

...
Най-добрият австрийски тенисист Доминик Тийм обяви, че спира с тениса
Коментари Харесай

Доминик Тийм спира с тениса в края на сезона

Най-добрият австрийски тенисист Доминик Тийм разгласи, че стопира с тениса в края на сезона. В последните три години той е преследван от травми и не може да играе на високо равнище.

В момента австриецът е на 117-о място в международната класация на АТП. Върхът му е номер 3 напролет на 2020 година.

Доминик Тийм реализира най-големия си триумф тъкмо през 2020 година, когато завоюва купата на, побеждавайки във финала Александър Зверев. Той има още два финала на Ролан Гарос (2018 и 2019 г), както и край на Australian Open през 2020 г. Зад гърба си, само че последната от тях е от 2020 година. Той е спечелил повече от 30 милиона $ от наградни фондове.

„ Имам да ви споделям доста значимо, доста тъжно, само че и хубаво известие. Сезонът 2024 ще бъде финален в кариерата ми, ще приключа след него. Има аргументи за това решение. На първо място китката ми, която не е това, което би трябвало да бъде, и не се възвърне по метода, по който ми се искаше. Втората причина са чувствата ми. Аз мисля за това решение от доста дълго време. Обмислях го деликатно, върнах се към целия си път като тенис състезател, който беше необикновен. Имах триумфи, завоювах титли, за които не бях и мечтал. Имах върхове и падения. Беше необикновен опит, за който съм доста признателен. Решението да приключа кариерата си в края на сезона е единственото вярно и съм благополучен с това. Много се вълнувам от всичко, което ще се случи по-късно “, сподели Доминик Тийм.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР