Най-добрите в спорта от община Петрич си дадоха среща на

...
Най-добрите в спорта от община Петрич си дадоха среща на
Коментари Харесай

Евелина Николова е “Спортист на годината“ в Петрич

Най-добрите в спорта от община Петрич си дадоха среща на церемонията “Спортист на годината “ в наличието на четирима велики български спортисти - Серафим Бързаков, Кирил Касабов, Елица Якова и Тервел Пулев. 105 номинации бяха направени от треньори, публицисти и спортни деятели. Над 6 000 гласоподаваха онлайн, с цел да подредят класирането в община Петрич. При изключителна церемониалност се връчиха и оценките.

Първо място при децата за Кристиян Николов, играч на Общински хандбален клуб Беласица, голмайстор на Държавното състезание и единственият народен играч от Петрич.

В категория “Спортист на годината “ при юношите и девойките почетният приз бе връчен на Димитър Мазнейков - Дидо, който се състезава за Семеен кодекс ВИВО. Дидо е петкратен републикански първенец в DH сериите, както и бронзов медалист от спусканията в Боровец и Чепеларе.

Евелина Николова взе оценката “Спортист на годината “ (мъже и жени). Тя е родом от Петрич, играч на СКБ Ангел Гочев Созопол. Евелина Николова е европейска сребърна медалистка на 2019 година, републикански първенец, 1-во място на Международния шампионат в Румъния.

Най-много гласове в категория “Отбор на годината “ получи ОФК Беласица 2004/2005 година – регионален първенец за сезон 2018/2019 година Треньор на годината в община Петрич стана Петър Касабов – треньор на Националния тим по битка (жени).

Връчени бяха и специфични награди на: Тони Димитрова Георгиева – за принос в развиването на шахмата в община Петрич; Олег Милушев – за принос в развиването на спортната инфраструктура; на ФК Комиците – за състезателен дух; Семеен кодекс Лъвовете – за проспериращ млад клуб; ОХК Беласица (женски отбор) - за възобновление на хандбал, момичета; Семеен кодекс „ Динамик” – за принос в развиването на тенис на маса.

Специалната премия “Най-млад играч “ получи 5-годишният Илия Ангелов, играч на боксов клуб Лъвовете. Отличието връчи персонално Тервел Пулев - троент европейски медалист, притежател на бронзов орден от Олимпийските игри в Лондон. Кметът на община Петрич Димитър Бръчков поздрави всички спортисти и означи, че Петрич постоянно е имал отлични състезатели в разнообразни дисциплини. Градоначалникът не пропусна да подчертае, че е горделив, поради триумфите в спорта и пое ангажимент Общината да продължи да влага в спортна инфраструктура, както и да поддържа целево активността на спортните клубове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР