Най-добрите страни за дигитални номади: Румъния и Хърватия преди Португалия

...
Най-добрите страни за дигитални номади: Румъния и Хърватия преди Португалия
Коментари Харесай

Топ 10 страни за дигитални номади: Румъния и Хърватия преди Португалия

Най-добрите страни за цифрови номади: Румъния и Хърватия преди Португалия

Новините за фирмите, които упорстват за връщане на хората в офисите, не престават, само че и желанието на чиновниците да пътуват без да се откъсват от работа.

VisaGuide.World, онлайн платформа, предоставяща информация за визи, сформира Digital Nomad Visa Index, в който най-хубавите страни за цифрови номади са класирани въз основа на следните фактори:

Наличие на виза за цифрови номади

Скорост на интернет

Данъчни политики

Изискване за приход за кандидатстване за виза

Разходи за живот в евро

Глобален здравен рейтинг

Популярност на туризма

Европейските страни още веднъж преобладават в Топ 10, само че има някои изненади. Въпреки че в продължение на години Португалия е измежду най-популярните и обичани дестинации за цифрови номади и експати, тя не заема първо място в листата на VisaGuide.World и даже е изпреварена от Румъния (трето място) и Хърватия (пето място).

Португалия разгласи няколко промени в политиката си, влизащи в действие през 2024 година, които могат да се преглеждат като неподходящи за цифровите номади, в това число завършек на режима на престояване, допускащ по-ниски налози в границите на 10 години за нови поданици, без значение от националността им.

Испания е най-хубавата страна за цифрови номади за идната година с резултат 4,50 от 5.

От 2023 година визата за отдалечена работа в Испания разрешава на хората да живеят в страната до една година, стига да имат приход най-малко два пъти по-висок от минималната заплата в Испания – над 2600 евро на месец.

Изисква се също по този начин липса на престъпно досие, съществуване на частна здравна застраховка, едногодишен трудов контракт с компания отвън Испания и минимум три години трудов стаж или тапия от лицей.

Аржентина е класирана като втората най-хубава страна за цифрови номади през 2024 година, защото нейната виза разрешава на отдалечените служащи да останат за шест месеца с опцията да възобновят престоя си до една година.

Когато визата за цифрови номади беше оповестена през 2022 година, аржентинското държавно управление също по този начин съобщи, че претендентите ще получат отстъпки за летищни прехвърляния, превоз, хотелски престои и коуъркинг пространства.

Все още не е ясно какви са условията за приходите на цифровите чиновници, с цел да аплайват за специфичната виза в Аржентина. Според отчета на VisaGuide.World аржентинските визи също по този начин разрешават на номадите да живеят без да заплащат налози през целия си престой.

Докладът също по този начин показва, че високата скорост на интернет на Аржентина и известността измежду туристите са два спомагателни фактора, които вършат страната желана измежду цифровите номади.

Ето всички страни в Топ 10 за 2024 г:

Испания

Аржентина

Румъния

ОАЕ

Хърватия

Португалия

Уругвай

Малта

Норвегия

Андора

В останалата част от листата на VisaGuide.World, включващ общо 38 страни, прави усещане наличието и на други европейски страни, измежду които Черна гора (номер 12), Чехия (17), Унгария (18), Естония (20), Гърция (28).
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР