Най-добрите състезателки по бадминтон Стефани Стоева и Габриела Стоева се

...
Най-добрите състезателки по бадминтон Стефани Стоева и Габриела Стоева се
Коментари Харесай

Сестри Стоеви: Целта ни за Игрите в Париж е да излезем от групите

Най-добрите състезателки по бадминтон Стефани Стоева и Габриела Стоева се завърнаха в София, откакто през вчерашния ден завоюваха сребърни медали на двойки дами на Европейското състезание в Саарбрюкен (Германия). Те обаче реализираха един още по-голям триумф, откакто завоюваха квота за олимпийските игри в Париж 2024.
Прочетете още
Сестрите, които имат в кариерата си три златни и два сребърни медала от шампионати на Стария континент, ще вземат участие на трета олимпиада след Рио 2016 и Токио 2020.

В последната към една година техен треньор е най-титулуваната българка в този спорт Петя Неделчева-Хранова.

На летище София те бяха отрупани с букети от свои близки и другари, като и от управлението на БФ Бадминтон.

" Лично аз съм доста удовлетворена. Както споделих на Петя и на всички, които бяха с нас в Германия, това е една дребна победа, тъй като успяхме да извоюваме квота за олимпийските игри, която ни е трета. Мисля, че това е премного като се има поради каква тежка година имахме и доста хора даже не мислеха, че ще успеем да спечелим квотата, тъй като ние бяхме предходната година на 10-15 хиляди точки от останалите двойки. Но с верните шампионати, които Петя избра, успяхме да наваксаме и да вземем квотата ", сподели Стефани Стоева.

Габриела Стоева съобщи, че може би чисто психически не са съумели да устоят на финала, в който отстъпиха пред Марго Ламбер и Ане Тран (Франция) с 21:16, 17:21, 11:21 за 70 минути.

" Беше доста тежка програмата за нас, изключително последните няколко шампионата и може би чисто душевен умората надви над всичко. Но ние сме удовлетворени от представянето си. Разбира се, сме малко разочаровани, само че това е една дребна победа. За нас основната цел беше квотата за олимпиадата, защото беше финален шампионат и по-късно излиза наяве кои са се класирали, най-хубавите 16. Ние доста се надявахме да бъдем измежду тях, защото в действителност бяхме доста обратно с 10-15 хиляди точки и за нас това беше недействителен триумф. Затова сме доста щастливи, че успяхме да вземем квотата и да се класираме на нашата трета олимпиада ", разяснява Габриела Стоева.

Двете се надяват в Париж да съумеят и да излязат от групата фаза, което не съумяха да реализират на предходните две олимпиади. Но там те ще имат за конкуренция 11 дуета от Азия.

" За Париж сигурно задачата ни ще бъде излизане от групите, както е било всяка олимпиада. Не знам какъв чоп ще ни се падне, всички двойки са доста мощни, не чакаме елементарен чоп. Ще създадем една добра подготовка и се надявам този път да излезем от групите ", разяснява Стефани Стоева.

" Азиатките могат да бъдат победени, видяхме го през годините, не са роботи и можем да ги бием. Това зависи напълно от нас. Сега малко ще починем и по-късно ще започваме подготовка за олимпиадата. Имаме премного време, с цел да влезем в една добра форма и нека този път да имаме добър чоп в групите. Надяваме се да успеем да реализираме една от нашите цели да излезем от групата и в случай че можем да се борим за медалите ", добави Габриела Стоева.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР