Най-добрите рисунки стават част от календар за 2022 г.Изпълнителна агенция

...
Най-добрите рисунки стават част от календар за 2022 г.Изпълнителна агенция
Коментари Харесай

Участвайте в конкурса Земите и горите на орела

Най-добрите рисунки стават част от календар за 2022 година
Изпълнителна организация по горите (ИАГ), Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) и Североизточното държавно дружество афишират народен конкурс за рисунка със период до 8 октомври, ориентиран към възпитаници oт всички класове в страната.

Темата е „ Земите и горите на орела “ и е отдадена на една от най-емблематичен за българските гори птици – дребният писклив орел. Учениците могат да нарисуват типа в естествената му среда – измежду короните на дървета, където свива гнездо, в полет или в обширните ниви и поляни, където ловува. Имат свободата да употребяват средства и техники по личен избор.
След приключване на крайния период, жури ще дефинира най-хубавите произведения в категориите: I-IV клас, V-VII и VIII-XII клас. Победителите ще бъдат оповестени на 15 октомври на уеб страницата eagleforests.org, като първите трима от всяка възрастова група ще получат награди, а техните произведения ще станат част от календар за 2022 година, който ще се популяризира в цялата страна.
Рисунките ще се одобряват на адреси: [email protected] и [email protected] , като към всяка творба би трябвало да бъдат добавени трите имена на ученика, адрес, телефон за връзка, град, учебно заведение и клас.

Всички получени творби ще бъдат оповестени на на Facebook страницата на плана „ Земите и горите на орела “.
След привършване работата на журито, класираните на първите места ще би трябвало да изпратят рисунките си на адрес: Изпълнителна организация по горите, град София, бул. „ Христо Ботев “ 55, за Любка Върбева.
Конкурсът е част от плана „ Земите и горите на орела “ по стратегия LIFE на Европейски Съюз. Целта на плана е да бъде опазен един от предпазените типове на територията на България – дребният писклив орел, като една от природозащитните действия е залесяването на нови гори в Източна България, които са дом за типа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР