Най-добрите от Международния конкурс за млади цигулари Проф. Недялка Симеонова“

...
Най-добрите от Международния конкурс за млади цигулари Проф. Недялка Симеонова“
Коментари Харесай

Най-добрите от конкурса „Проф. Недялка Симеонова“ получиха н...

Най-добрите от Международния конкурс за млади цигулари „ Проф. Недялка Симеонова “ в Хасково бяха наградени през днешния ден на публична гала в Драматичен спектакъл „ Иван Димов “. Талантите в 47-ото издание на състезанието бяха 23-ма. Аценяваше ги четиричленно жури с ръководител музикалният възпитател Людмила Иванова от Бургас.

Тази година няма победител в четвърта възрастова група и надлежно лауреат на състезанието. В нея участникът бе един – Стефан Йосифов

В първата възрастова група спечелили станаха Дара Соколова от София и Симеон Стойчев от Пловдив. В групата на по-големите преди всичко са също двама - родената в Сливен Олга Дойкова и Ева Дончева от Варна. Журито сложи най-високо в трета възрастова група Ива Маринова от столицата и пловдивчанинът Виктор Василев. 

Заместник-кметът на Мария Вълчева връчи наградите на бъдещите виртуози и им пожела триумфи, воля и да запазят вечно любовта си към музиката. 



Част от номинираните и наградените изнесоха галаконцерт след награждаването. Те си разделят награден фонд от 6900 лв., обезпечен от домакините от община Хасково.



Всички призьори могат да аплайват пред МОН за стипендии за надарени деца.



„ В днешния конкурс имаше удовлетворени и недоволни, щастливи и огорчени участници. На последните желая да кажа да не се отчайват, тъй като това е единствено една стъпка по пътя им “, сподели ръководителят на журито Людмила Иванова. Тя ги прикани да се въоръжат с воля и упоритост за идващия конкурс.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР