Най-добрите ни тенисисти при мъжете и жените съответно Григор Димитров

...
Най-добрите ни тенисисти при мъжете и жените съответно Григор Димитров
Коментари Харесай

Димитров и Томова излизат днес на корта за мачовете си от втори кръг на Уимбълдън

Най-добрите ни тенисисти при мъжете и дамите надлежно Григор Димитров и Виктория Томова ще изиграят през днешния ден мачовете си от втори кръг на Уимбълдън. Забавянето на програмата заради непрекъснатия дъжд над Лондон в последните два дни докара до промени в графика, като нашите представители ще са още веднъж на корта ден откакто преодоляха противниците си в първи кръг.


Григор стартира с безапелационен триумф над японския квалификант Шо Шимабукуро, давайки единствено четири гейма на азиатеца. 32-годишният хасковлия ще играе с Иля Ивашка във втори кръг, откакто беларусинът се оправи с Федерико Кория от Аржентина в четири сета. Мачът сред Димитров и Ивашка е четвърти в програмата на Корт номер 3, като ще започва не преди 18:00 часа българско време. Нашият тенисист има негативен баланс в директните срещи – 1-2, като за последно загуби от него на родна земя в София през предходната година. Ако в профил Ивашка, Григор ще играе с един всред десетия в схемата Франсис Тиафо или швейцареца Доминик Щрикер.

Преди това на Корт номер 3 Стан Вавринка играе с Томас Мартин Ечевери, Виктория Голубич и Анна Каролина Шмидлова довършват конфликта си от 6-3 в интерес на швейцарката, а някогашната финалистка Лейла Фернандес се изправя против петата сложена Каролин Гарсия.


Томова също доближи до втория кръг на Ол Ингланд Клъб след страховит поврат над 27-та ракета в света Бернарда Пера от Съединени американски щати. Българката загуби първия сет в тайбрек, само че игра мощно в идващите две елементи, с цел да се поздрави с крайната победа. Вики стигна до втори кръг на шампионата за трети път в кариерата си и ще се изправи против 89-та в международната класация и играеща с „ уайлд кард “ Кейти Боултър от Англия.

Двубоят им е трети в програмата на Корт номер 12, като ще започва не преди 16:30 часа българско време. Преди това следва изиграването на мача сред финалистката на Ролан Гарос Каролина Мухова и Юле Нимайер и доиграването на италианския конфликт сред някогашния финалист Матео Беретини и Лоренцо Сонего – Беретини води с 2-1 сета. При триумф над Боултър, Томова може да се изправи против настоящата шампионка Елена Рибакина, която играе с Ализе Корне. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР