Най-добрите ни гребци продължават подготовката си в Пловдив. През юли

...
Най-добрите ни гребци продължават подготовката си в Пловдив. През юли
Коментари Харесай

Румяна Нейкова: Условията на гребния канал в Пловдив са прекрасни

Най-добрите ни гребци не престават подготовката си в Пловдив. През юли там ще се организира международното състезание по гребане.

Съоръжението е друго освен със своите механически характерности, само че и с това, че то се намира в сърцето на Пловдив. В това ни твърди международната и олимпийска шампионка Румяна Нейкова, която в своята кариера се е състезавала по всички краища на планетата.

" Гребният канал в града под тепетата е конкурентноспособен и доста напред от доста от гребните канали на които сме се състезавали. Гребният канал е в центъра на града, изискванията на самия гребен канал са прелестни, лятно време водата е топла, удобна е за по-бързи времена, гребците се усещат прелестно. Пловдив е прелестен център за гребане. Притеснявам се единствено за температурите, които ще бъдат през месец юли " разяснява Румяна Нейкова за Българска национална телевизия.

Пловдив е подготвен до посрещне най-хубавите гребци в света по време на семейството на международното състезание за мъже и дами до 23 години през месец юли 2023 година, твърдят и от организационния комитет.

" Ще имаме опцията да следим едно съществено съревнование на високо равнище и като прибавим, че каналът е един от най-бързите в света, се надяваме на същинско шоу ", съобщи Иван Попов - ръководител на организационния комитет на международния шампионат.

Очаква се на шампионата на планетата да вземат участие състезатели от 50 страни от всички континенти. Това е предизвикателство и за града, който би трябвало да даде оптимално положителни условия по отношение на настаняване и логистика на делегациите. Пловдив обаче има този опит, а и изгодите от всяко едно такова съревнование са доста.

" За изгодите, има такива проучвания. Между 5 и 10 милиона лв. влизат в градската стопанска система при семейството на едно такова съревнование ", споделя Георги Титюков- зам.-кмет на Пловдив.

Предизвикателство ще бъде и за нашите състезатели, които ще вземат участие пред своя аудитория. Дали обаче, това е преимущество?

" Пред родна аудитория за нашите състезатели ще бъде едно необикновено съревнование, напрежението ще бъде допълнително, ще бъде тежко, само че уповавам се да създадем това, което сме възнамерявали, състезателите да нямат терзания. Когато един играч е добре квалифициран, той се състезава умерено и няма терзания ", увери Румяна Нейкова.

Пловдив е бил хазаин на 11 огромни надпревари - международни шампионати и Световни купи.

В момента най- положителните ни гребци са на лагер в Пловдив. Предвиденият за Турция вид бързо беше заменен предвид на сеизмичната конюнктура в прилежащата ни страна. Тази година е изключително значима за нашите гребци, защото с изключение на международно състезание, предстоят и решителни борби за продобиване на квоти за идната олимпиада в Париж.

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР