Най-добрите ни гребци продължават подготовката си в Пловдив. През юли

...
Най-добрите ни гребци продължават подготовката си в Пловдив. През юли
Коментари Харесай

Румяна Нейкова: Условията на гребния канал в Пловдив са прекрасни

Най-добрите ни гребци не престават подготовката си в Пловдив. През юли там ще се организира международното състезание по гребане.

Гребният канал в града под тепетата е конкурентноспособен и доста напред от доста от гребните канали на които сме се състезавали. Гребният канал е в центъра на града, изискванията на самия гребен канал са прелестни, лятно време водата е топла, удобна е за по-бързи времена, гребците се усещат прелестно. Пловдив е прелестен център за гребане. Притеснявам се единствено за температурите, които ще бъдат през месец юли. Това съобщи Румяна Нейкова - международна и олимпийска шампионка по гребане за Българска национална телевизия.

Пловдив е подготвен до посрещне най-хубавите гребци в света по време на семейството на международното състезание за мъже и дами до 23 години през месец юли 2023 година, твърдят и от организационния комитет.

" Ще имаме опцията да следим едно съществено съревнование на високо равнище и като прибавим, че каналът е един от най-бързите в света, се надяваме на същинско шоу ", съобщи Иван Попов - ръководител на организационния комитет на международния шампионат.

Очаква се на шампионата на планетата да вземат участие състезатели от 50 страни от всички континенти.

" Пред родна аудитория за нашите състезатели ще бъде едно необикновено съревнование, напрежението ще бъде допълнително, ще бъде тежко, само че уповавам се да създадем това, което сме възнамерявали, състезателите да нямат терзания. Когато един играч е добре квалифициран, той се състезава умерено и няма терзания ", увери Румяна Нейкова.

Пловдив е бил хазаин на 11 огромни надпревари - международни шампионати и Световни купи.

Автор Мария Павлова

Оператор Васил Кръстев





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР