Най-добрите мениджъри в големите американски компании получават 278 пъти повече

...
Най-добрите мениджъри в големите американски компании получават 278 пъти повече
Коментари Харесай

Американските мениджъри печелят 278 пъти повече от служителите си

Най-добрите мениджъри в огромните американски компании получават 278 пъти повече от чиновниците в фирмите и разликата продължава да се усилва, демонстрира изследване, представено от „ Сабах “, съобщи БГНЕС.
Средното възнаграждение на изпълнителните шефове в 350-те най-големи американски компании през 2018 година е било 17,2 милиона $ годишно, в това число варианти за акции, които нормално съставляват 2/3 от пакетите им за възнаграждение, демонстрира изследване на Института за икономическа политика.
Разликата сред изпълнителния шеф и служащите се е нараснала 58 към 1 през 1989 година и 20 към 1 през 1965 година, съгласно EPI, самостоятелен мозъчен концерн, фокусиращ се върху въпросите, пред които са изправени служащите с ниски и междинни приходи.
От 1978 до 2018 година компенсацията на изпълнителния шеф се е нараснала с над 1 000 % - с все по-богати компенсации в акции - до момента в който заплащането на служащите е повишено с малко под 12%.
„ Тази ескалация на компенсацията на изпълнителния шеф способства за разширението на разликата сред доста високите приходи и най-ниските с 90% “, се споделя в изследването.
" Икономиката няма да пострада, в случай че на мениджърите се заплаща по-малко (или повече се таксуват с данъци), твърди още изследването "
В него се споделя още, че инфлацията на заплащането „ не отразява възходяща стойност на уменията, а по-скоро потреблението от мениджърите на властта им да дефинират личните си заплати. „ И тази растяща мощ в горните пластове води до напредък на неравенството в нашата страна “, заключава изследването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР