Най-добрите износители за последните три години бяха наградени от Истанбулската

...
Най-добрите износители за последните три години бяха наградени от Истанбулската
Коментари Харесай

Рекорден износ на плодове и зеленчуци за Русия и Украйна от ...

Най-добрите експортьори за последните три години бяха наградени от Истанбулската асоциация на експортьорите на пресни плодове и зеленчуци (IYMSİB) на гала през уикенда.

Износът на бранша се е нараснал с 24 % през 11-те месеца, обхващащи интервала януари-ноември, в съпоставяне със същия интервал на миналата година и е достигнал $2,28 милиарда, съобщи Мелиса Токгьоз Мутлу, ръководител на борда на шефовете на асоциацията, в тирада на церемонията.



Тя означи, че макар войната Русия и Украйна са измежду страните, за които се изнасят най-вече пресни плодове и зеленчуци.

„ Общият ни експорт за тези две воюващи страни, $168,3 милиона за Русия и $23,6 милиона за Украйна, приближи $200 милиона “, заяви Мутлу.

„ С края на войната нашият експорт и за двата пазара ще се усили още повече. От друга страна износът ни за Катар, където се организира международното състезание, се усили с близо 100 % през ноември и доближи $2,1 милиона.

„ Като цяло по-голямата част от нашия експорт се реализира за страните от Европейски Съюз, като те най-вече пътуват с ТИР-ове през България. “, заключи Мутлу.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР