Най-добрите гимнастички ще си поделят награден фонд от 31 000

...
Най-добрите гимнастички ще си поделят награден фонд от 31 000
Коментари Харесай

Гимнастичките си делят $ 31 000

Най-добрите гимнастички ще си поделят награден фонд от 31 000 $ на международната купа в София в „ Арена Асикс ” (30 март – 1 април ). У нас идват рекорден брой състезателтки – 57 от 34 страни. А при ансаблите призовата тройка ще нападат 18 тима. Конкурентки на нашите девойки ще са фаворитките от Русия, Италия, Украйна, Беларус, Израел, Испания… „ Сборная ” ще бъде показана с първите си гимнистички – сестрите Дина и Арина Аверини. А България ще бъде водена от Катрин Тасева, която неотдавна завоюва 4 оценки на шампионата Гран при в Киев, и от Боряна Калейн. Капитанката на националките Невяна Владинова ще пропусне конкуренцията, защото още не е възобновена от контузия, само че към този момент тренира.

„ Ние сме с най-силната стратегия, просто би трябвало да я изиграем – разгласи Илиана Раева, ръководител на федерацията. – Предстои ни тежка борба. И Русия, и Италия са любимци за орден, а Испания, както ги нямаше на картата три години, по този начин на олимпиадата се бориха за отличие. ”

Главен арбитър на конкуренцията ще бъде безспорната международна шампионка Мария Петрова. А спортните публицисти ще изберат Кралица на хубостта, която ще получи особено направена корона с кристали „ Сваровски “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР