Най-добрите финансови резултати в историята на надпреварата. Така от Ла

...
Най-добрите финансови резултати в историята на надпреварата. Така от Ла
Коментари Харесай

Испанските футболни клубове обявиха рекордни приходи

Най-добрите финансови резултати в историята на конкуренцията ". Така от Ла Лига дефинираха последния финансов доклад за сезон 2017-18.

Според него общите доходи на 42-ата клуба от първите две равнища в Испания са проработили близо 4.48 милиарда евро за интервала. Увеличението по отношение на сезон по-рано е с цели 20.6%.

Ръстът се дължи главно с помощта на множеството пари от спонсори и реклама. За сезон 2017-18 испанските клубове са отчели оперативни доходи от 325 милиона евро, като чистата облага след разноските е 189 милиона или нарастване от 6.7%.

С максимален дял от приходите са парите от телевизионни права, които са малко над 1.5 милиарда евро. За пръв път в историята испанските клубове минават тази граница. В бъдеще се чака парите от телевизионни права да се усилят фрапантно, тъй като от сезон 2019-20 влиза в действие новият контракт.

Увеличението на приходите от спонсори е с 34% до 838 милиона евро. В последния огромен контракт " Реал " (Мадрид) се обвърза с доставчика на спортна екипировка " Адидас " до 2028 година против 1.1 милиарда eвро.

" Без подозрение, триумфът на испанските клубове на терена въздейства позитивно. В последните 10 години испанските тимове завоюваха 70% от 30-те съревнования на УЕФА, в които участваха ", сподели президентът на Ла Лига Хавиер Тебас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР