Най-добрите български рефери Георги Кабаков и Мартин Маргаритов получиха второ

...
Най-добрите български рефери Георги Кабаков и Мартин Маргаритов получиха второ
Коментари Харесай

Кабаков и Маргаритов с нов наряд на UEFA EURO 2020

Най-добрите български рефери Георги Кабаков и Мартин Маргаритов получиха второ следващо предопределение на европейското състезание по футбол, в рамките единствено на 4 дни.

След като двамата пловдивчани бяха аварийни съдии на дуела от груповата фаза на UEFA EURO 2020 сред националните тимове на Шотландия и Чехия в понеделник, през днешния ден те бяха избрани за такива и в идния мач Швеция - Словакия, от група Е на шампионата, оповестява осведомителна организация Темпо Нюз.

Главен арбитър още веднъж ще бъде германецът Даниел Зиберт, с помощници – неговите сънародници – Ян Сейдел и Рафаел Фолтин.

Кабаков е четвърти арбитър на срещата, а Мартин Маргаритов – първи авариен помощник рефер, като и двамата наши представители са арбитрите, избрани от УЕФА да заменят незабавно при незабавен случай или при травма някой от титулярите.

Както е известно за първи път на това европейско състезание аварийните съдии са в обособена група.

Самият втори следващ наряд на Георги Кабаков и Мартин Маргаритов на този максимален футболен конгрес на Европа си е огромен авторитет и самопризнание за българското съдийство, разясняват специалисти.

Двубоят Швеция - Словакия се чака с голям интерес, след изненадващия нулев хикс на шведите против Испания в понеделник и успеха на словаците над с 2:1 над Полша в първия кръг от конкуренцията.

Срещата ще се играе в петък - 18 юни, от 16:00 часа българско време на стадиона в Санкт Петербург, само че Кабаков и Маргаритов летят още през днешния ден за Русия, каквито са условията от УЕФА.

За пратеник на УЕФА в този мач е избран арменецът Артур Азарян, а съдийски наблюдаващ ще бъде Мехмет Мурат Илгаз от Турция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР