Най-добрите акробати във въздуха ще се съберат в Сопот от

...
Най-добрите акробати във въздуха ще се съберат в Сопот от
Коментари Харесай

Най-добрите в парапланеризма се събират на състезание в Сопот

Най-добрите акробати във въздуха ще се съберат в Сопот от 28-ми август до 1-ви септември, с цел да вземат присъединяване в единственото по рода си съревнование Red Bull Acro Cross, на което тази година ще се показа напълно нова дисциплинираност в спорта парапланеризъм, предава „ Нова телевизия “.

Дисциплината е наречена „ Акро крос ”, а името й идва от симбиозата сред двете основни посоки в този спорт - крос кънтри и акробатика. Измислена е от българския водач и международен рекордьор Веселин Овчаров.

„ Витоша “ ме е научила на всичко – на ски, на сноуборд, на хвърчене. През 1999 година тук литнах за първи път и до ден сегашен е едно от обичаните ми места “, споделя за началото международният рекордьор. Той не помни всички места, на които е летял, само че в сърцето му ще останат Хавай, Пакистан и Бразилия.

Веселин споделя и насладата от парапланеризма посредством личното си учебно заведение, като споделя, че това е най-специалната част. „ Когато различен изпита страстта, а ти си обвързван с нея, е неописуемо “, прибавя той.

Именно навлизането в непознати среди провокира най-хубавите в този спорт. До момента потвърдилите присъединяване топ водачи са от близо 10 страни, измежду които Бразилия, Испания, Франция, Англия, Германия, Русия и Турция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР