Най-добри практики за начинаещи със злато

...
Ако тази година сте се заинтересували от ползите от инвестирането
Коментари Харесай

Ако тази година сте се заинтересували от ползите от инвестирането в злато, не сте сами. С все още високите цени, причинени от инфлацията, несигурността на финансовите пазари и нарастващите лихвени проценти, много американци обмислят нови начини да осигурят своите портфейли днес.

Но като всяка инвестиция, ще извлечете максимума от златото като направите някои изследвания предварително. Купуването на злато е различно от други активи, които вероятно вече имате в портфолиото си - и може да се представи различно с течение на времето. Направата на няколко интелигентни избора предварително може да ви помогне да увеличите максимално инвестицията си в злато с течение на времето.

Разберете как златото може да е от полза за вашето портфолио с безплатен информационен комплект днес.

Най-добри практики за начинаещи в злато

Ако тепърва започвате да инвестирате в злато, ето няколко начина, по които можете да извлечете максимума от инвестицията си, като същевременно защитите портфолиото си:

Изберете правилното разпределение

Едно от най-важните неща, които трябва да обмислите преди, е каква част от общите си инвестиции искате да посветите на благородния метал. Експертите обикновено препоръчват да поддържате разпределението си малко и да инвестирате не повече от 5% или 10% от общото си портфолио.

Това е така, защото златото може да се представи добре като метод за диверсификация. Цената на златото има тенденция да се покачва стабилно с течение на времето, но няма същия исторически растеж като фондовия пазар. Вместо това цената му се движи независимо от другите пазари - така че може да остане стабилна или дори да се повиши, когато тенденциите на фондовия пазар са надолу.

В малко разпределение златото може да ви помогне да запазите инвестициите си стабилни през рецесии или пазарни спадове, като същевременно оставя достатъчно място за разрастване на портфолиото ви другаде.

Преди да направите каквито и да било промени в плана си, помислете дали да говорите с експерт, като доверен финансов съветник, който може да ви даде конкретни съвети за вашата индивидуална ситуация. Можете също така да започнете да научавате повече за инвестирането в злато днес с безплатен комплект за инвеститори.

Намерете уважаван продавач

Има много начини да инвестирате в злато, но често срещан вариант е закупуването на физически златни кюлчета и монети. Можете да изберете сами да закупите и запазите физическото злато или да инвестирате златото си за пенсиониране чрез IRA за злато.

Ако все пак решите да инвестирате чрез златни кюлчета и монети, трябва да сте сигурни, че ще намерите уважаван и надежден търговец на злато. Проучете предварително подробности за златото, което търсите, включително чистота, тегло или всякакви конкретни монети, които може да търсите. Трябва също така да внимавате за червени знамена, че продавачът може да не има предвид най-добрите ви интереси - притискането ви да купувате, обещаването на нереалистична възвръщаемост или липсата на клиентски отзиви онлайн може да си струва да се отбележи.

И въпреки че трябва да очаквате надценка, когато купувате злато, погледнете текущата цена за унция, за да можете да определите дали ви се предлага конкурентна цена.

Не го правете забравете да разгледате и други опции за инвестиране в злато. Ако предпочитате да инвестирате в благородния метал индиректно чрез фондовия пазар, например, може да искате да закупите акции в златен ETF или взаимен фонд — и можете да го направите директно чрез вашия брокер. Това може да ви помогне да се докоснете до златото, без да се налага физически да притежавате някой от металите.

Инвестирайте в дългосрочен план

Всеки начинаещ в инвестирането в злато трябва да знае, че златото може да има най-положително въздействие върху портфолиото ви, когато имате дълъг инвестиционен хоризонт напред.

Въпреки че стойността на златото има тенденция да се покачва с течение на времето, тя също има редовни колебания, които могат да бъдат рискови за краткосрочните инвеститори. Освен това златото може да бъде привлекателно заради способността си да хеджира инфлацията и да издържа на промените на пазара. Когато купувате злато в дългосрочен план, потенциално можете да извлечете тези ползи в хода на няколко пазарни цикъла — и да получите по-голяма стойност от инвестицията си.

Научете повече за това как златото може да се побере във вашия портфолио с безплатно ръководство за инвестиции тук.

Долната линия

Ако обмисляте да добавите злато към портфолиото си, ще ви бъде от полза да научите за характеристиките, които го правят уникален вид инвестиция. Всеки начинаещ инвеститор в злато може да се възползва от избора на правилното разпределение, избора на надежден продавач и инвестирането в дългосрочен план. Когато следвате тези най-добри практики, можете да увеличите максимално инвестициите си в злато заедно с останалата част от портфолиото си.

Преди да инвестирате в злато, помислете за разговор с доверен съветник, който може да ви помогне да определите най-добрия път за цялостния ви инвестиционен план. И започнете да научавате повече за инвестирането в злато днес с безплатен информационен комплект.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР