Най-добре е всички работни места в страната да бъдат обявявани

...
Най-добре е всички работни места в страната да бъдат обявявани
Коментари Харесай

КТ Подкрепа: Всички работни места в страната трябва да бъдат обявявани в бюрата по труда

Най-добре е всички работни места в страната да бъдат обявявани в бюрата по труда, а при предпочитание компаниите да показват офертите си и по различен метод, сподели през днешния ден във Варна Ваня Григорова, стопански консултант на президента на КТ "Подкрепа " и ръководител на съдружие "Солидарна България ".

Тя взе участие в работна среща, отдадена на несъответствията на пазара на труда у нас, която събра представители на работодателските организации, Агенцията по заетостта, синдикати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Целта на полемиката е да бъдат изяснени аргументите за разминаването в изказванията на бизнеса, че в страната има дефицит на фрагменти и съществуването на безработни и работещи небогати, изясни Григорова. По думите й аналогични диалози ще бъдат извършени с изключение на във Варна, в Пловдив и Казанлък. Изводите ще бъдат разказани във заключителен отчет и ще бъдат дефинирани съответни рекомендации за поправяне на дефектите на системата за търсене и предложение на работни места.

При огромен брой от обявяваните работни места не е посочено заплащането, което е проблем, добави Григорова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР