Най-добрата работа на един лидер трябва винаги да предстои. В

...
Най-добрата работа на един лидер трябва винаги да предстои. В
Коментари Харесай

Никога не се задоволявайте с „достатъчно добре“!

Най-добрата работа на един водач би трябвало постоянно да следва. В противоположен случай, вие просто сте се пуснали по течението. Въпреки че тези интервали на по-ниско натоварване могат да бъдат потребни за възобновяване на вашата сила, в случай че те се трансфорат в неразделна част от всекидневието ви, не би трябвало да ви учудва появяването на по-слаби бизнес резултати в дълготраен проект.

По тази причина от значително значение за триумфа на водачите е поддържането на високо равнище на ангажираност и възлагането на предизвикателни задания за техните чиновници, които ги стимулират да дават най-хубавото от себе си. Същевременно с това положителните водачи търсят баланс сред краткосрочните и дълготрайните цели, защото фокусът върху единствено едната група от цели може да докара до застой в бизнеса и да открие пред съперниците ви опция да ви задминат. Важно е всеки ден да инвестирате сила и време както в усвояването на умения и познания, от които имате потребност сега, по този начин и в такива, от които може да са ви от изгода в бъдеще.

Ето няколко хрумвания, които може да употребявате за развиването на умения, които ще ви трябват в бъдеще, до момента в който работите по дилемите, които би трябвало да извършите в сегашното.

1. Не се задоволявайте с „ задоволително добре “

Напротив, покажете, че сте подготвени да извършите всичко нужно, с цел да постигнете допустимо най-хубавия резултат, и бъдете образец за равнището на ангажираност и мотивация, което очаквате от вашия екип. В края на краищата, точно водачите са тези, които задават тона, темпото и посоката на работа и посоката, които следват чиновниците.

2. Задайте верните въпроси на вашия екип

Започнете идната среща на екипа с въпроса: „ Как може да се оправим по-добре, по-бързо и по-икономично с нашата задача? “

По този метод вие ще започнете да им създавате трайната настройка, че не би трябвало да се отдават на блаженство поради положителното си показване през вчерашния ден и да се стремят през днешния ден да бъдат още по-добри. Виждал съм тази тактика да прави чудеса.

Президентът на компания, с която работим сега, в никакъв случай не приключва срещите със своя екип без да обиколи стаята и да попита всеки един от присъстващите чиновници за хрумвания за развиване и напредък на бизнеса. Това е неговият метод да покаже на останалите, че не могат да лежат на остарели лаври и че би трябвало постоянно да бъдат на равнище. Подходът несъмнено работи, а въпросната организация е водач в своята промишленост.

3. Създайте си навика и дисциплината да се питате постоянно „ Какво следва? “

Когато отделяте време да мислите за стъпките, които вие и вашият екип би трябвало да предприемете, с цел да постигнете идната цел, която сте си сложили, вие създавате един „ умствен табиет “, който ви оказва помощ да идентифицирате и предвидите от какво ще имате потребност, с цел да задържите на върха и в бъдеще.

Не забравяйте, че работата на лидера  е дълъг маратон, а не къс спринт. Отделяйте нужното време за отмора, само че в никакъв случай не позволявайте да изгубите пристрастеността си към работата и желанието да бъдете най-хубавите.

Джеймс Кер , създател на „ The Executive Checklist ", за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР