Най-добрата превенция срещу прилошаването в жегите е да си останем

...
Най-добрата превенция срещу прилошаването в жегите е да си останем
Коментари Харесай

Направете това в големите жеги, за да предпазите здравето си

Най-добрата предварителна защита против прилошаването в жегите е да си останем у дома, споделят експерти. Но някои са принудени да работят и в рискови температури навън. 

„ Няма по какъв начин, би трябвало да довършим обекта, тъй като имаме периоди за тази работа “, споделя Огнян Асенов, който е на работа, макар горещините.

„ От 32 градуса нагоре се приключва работа, тъй като контрольорите стартират да работят в придвижване в транспортните средства, където има климатици “, изяснява и Петър Ройдев, контрольор в Транспортна работа.
 Развенчаха един от най-големите легенди за пиенето на вода. Ето какво да НЕ вършиме Развенчаха един от най-големите легенди за пиенето на вода. Ето какво да НЕ вършиме
Един от най-популярните легенди по отношение на потреблението на вода е, че когато се пресмята количеството, се има поради единствено изпитата чиста...

През миналото денонощие подадените сигнали в незабавната здравна помощ в София са 500, от тях 50 са за прилошаване. 

Лекарите поучават сред 11 ч. и 17 ч. да не се излиза на открито. А зоната на комфорт на човешкото тяло е сред 18 и 24 градуса.

„ Основни стъпки, в случай че има недоволства пациентът, само че е в схващане – първо и главно би трябвало да е на сенчесто място, хидратация с повече вода. А в случай че сте очевидец на протичащото се и пациентът е в безсъзнание, единственото, което би трябвало да извършите е да е едно странично състояние на тялото и да се обадите на Спешната помощ “, поучава доктор Таня Ачова.

Заради високите температури сърдечно съдовите болести се усилват, предизвестяват медиците.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР