Най-добрата превенция срещу нарушенията е пълната прозрачност. В това е

...
Най-добрата превенция срещу нарушенията е пълната прозрачност. В това е
Коментари Харесай

Сандов: Корупцията нанася огромни щети, а понякога и убива

Най-добрата предварителна защита против нарушаванията е цялостната бистрота. В това е уверен новият ексминистър Борислав Сандов, по тази причина и едно от първите неща, които ще разпореди, е метаморфоза на уеб страниците на районните инспекции към Министерство на околната среда и водите. Той желае да е обществен регистърът на всяко желание, като се слагат ясни граници къде не може да се строи, а където може, например към този момент урбанизирани територии, да е по-леко за бизнеса. " Така ще се смъкна с към 70% и работата на районните инспекции ", сподели Сандов.

Корупцията нанася големи вреди, а от време на време и убива, уточни Сандов в студиото на Нова телевизия. Той обаче изясни, че министерството, даже и да ревизират всички документи и противоречиви места, в последна сметка те отиват в прокуратурата. Той приканва всеки, който има данни за нарушавания да употребява зеления телефон към районните дирекции и да подаде сигнал. Като очевидни образци той уточни концесионния контракт в Пирин, където се употребява 65% над разрешената концесионна повърхност. Сандов обаче счита да направи доста щателна инспекция, защото " би трябвало да си върнем плажовете и да опазим дюните - не даже единствено поради самите дюни, а поради развиването на туризма ". Той не изключва да се стигне и до срутване на хотели и други постройки. По проблема " Алепу " Борислав Сандов бе безапелационен, че ще останат къщички за птички, както даде обещание експремиерът Борисов още преди години.

Очаква се решението за зелен документ за чиновниците да се вкара във всички министерства, а освен в Министерски съвет. Лично Сандов съобщи, че поддържа такова решение и обмисля тази стъпка за министерството, на което е отпред от през вчерашния ден. Важно е да се дава образец в обществото да се увеличи имунизацията, съобщи вицепремиерът.

Той самият също желае да продължи да върви пешком и да употребява градски превоз, както съобщи през вчерашния ден новият ни министър председател Кирил Петков.

Във връзка с наводненията от последните дни Борислав Сандов съобщи, че частично те се дължат на измененията в климата - средиземноморският климат се реалокира на север. По отчет на Българска академия на науките през 2050 година, в случай че продължава с този ритъм, половината територията на България ще бъде със средиземноморски климат. Това значи превалявания от дъжд вместо от сняг и по-екстремни прояви на времето, изясни новият екоминистър. Според него обаче актуалната инфраструктура, например мостовете, се строи без мисъл за бъдещето, тя не планува в това число и висока вълна. Много е значимо и по какъв начин тъкмо се реагира при такива рецесии и би трябвало да се намерения и за промяна в Националната работа по Пожарна сигурност и гражданската отбрана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР