Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова даде любопитно интервю пред лекоатлетката

...
Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова даде любопитно интервю пред лекоатлетката
Коментари Харесай

Виктория Томова: Серина е като машина, сервисът й е мъжки

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова даде любопитно изявление пред лекоатлетката Карин Околие, която стартира своя персонална графа. Томова показа по какъв начин е почнала да играе тенис и какво е изпитала, когато е стъпила на централния корт на “Уимбълдън” в мача си със Серина Уилямс през предходната година. Виктория признава още, че няма приятелки измежду колежките си в тениса.

“Преди да стартира с тениса танцувах латино-американски танци, мисля, че бях на 4 година Бях най-малка в цялата група. Не се позволяваше на родителите да участват на подготовките. Бях привикнала майка ми да ме чака постоянно извън, само че след една подготовка излязох по-рано, а нея я нямаше. Изпаднах в суматоха и толкоз се уплаших, че повече не стъпих в залата по танци. Няколко месеца по-късно татко ми ме записа на тенис. Той доста харесва спорта. Идвам от спортно семейство, тъй че за родителите ми беше доста значимо да упражнявам нещо, даже за здраве. Любовта ми към тениса беше мигновена. Започнах да упражнявам в група с деца, което правеше тренировките доста занимателни. Мисля, че днешните родители позволяват грешката непосредствено да запишат децата си на самостоятелни уроци, като по този метод ги лишават от играта и заниманието, което би трябвало да пристигна преди професионалния тенис.

Самото ми излизане на централния корт на Уимбълдън беше в действителност незабравим за мен миг. Никога не бях излизала на този корт, какво остава да играя пред толкоз доста хора. Централният корт на Уимбълдън не може да се съпостави с никой различен корт от шампионатите от Големия шлем. Той е просто величествен - духът и ситуацията са неповторими. Често ме питат коя настилка и шампионат са ми обичани - обичано ми става мястото, на което играя добре.

Чувствах терзание дали ще се оправя добре, въпреки всичко излизах против най-хубавата в света. Тя удря топката като същинска машина, а сервисът е мъжки. Ако би трябвало да бъдем почтени, топката изпратена от Серина те опустошава. Във втория сет се окопитих и отпуснах.
Нямам приятелки на корта, 90% от дамите там са странни, по принцип тези от Балканските страни сме по-топли”, споделя Томова.

ПЪЛНОТО ИНТЕРВЮ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Снимки: Мира Дерменджиева
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР