Най-добрата българска състезателка в тройния скок в последните години Габриела

...
Най-добрата българска състезателка в тройния скок в последните години Габриела
Коментари Харесай

Габриела Петрова с 14.40 м в Пловдив

Най-добрата българска състезателка в тройния скок в последните години Габриела Петрова продължи със мощните си изяви в бранша и във втория си старт за сезона. Възпитаничката на Атанас Атанасов се приземи на 14.40 метра (+0.8 м/сек) на интернационалния шампионат " Пловдив " и се изкачи на второ място в европейската класация за сезона. Преди нея е само испанката Ана Пелетейро, която има 14.42 м. Това не беше единственият опит на Петрова над 14-те метра през днешния ден - тя реализира още 14.16 м и 14.12 м.

Сребърната международна медалистка до 18 години от предходната година и определена за “Изгряваща звезда “ в българската атлетика за миналата година Александра Начева се подреди втора с 13.38 м. Турнир " Пловдив " се организира при дъждовно време и мокра писта.

През миналала седмица Петрова записа резултат от 14.48 м за успеха си на интернационалния шампионат в Руен, само че с попътен вятър от 4.4 м/сек. На същия шампионат Начева още веднъж приключи втора с 13.78 м, само че още веднъж с попътен вятър над допустимите стойности - 2.8 м/сек.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР