Най-добрата българска състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин и съотборничката

...
Най-добрата българска състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин и съотборничката
Коментари Харесай

Александра Фейгин и Киара Христова са на двуседмичен лагер в Москва

Най-добрата българска състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин и съотборничката ѝ от кънки клуб " Албена Денкова - Максим Стависки " Киара Христова организират двуседмичен лагер в Русия дружно със своя треньор Андрей Лутай.

Първоначално двете фигуристки са били една седмица в Санкт Петербург, а сега са в столицата Москва, откъдето ще се завърнат в петък.

За Александра Фейгин тренировките на съветска земя са част от подготовката ѝ за присъединяване на европейското състезание в Каунас, Литва от 10 до 14 януари. На шампионата в балтийската страна ще се включи още и Александър Златков.

В същото време Киара Христова се готви за идното международно състезание за юноши и девойки в Тайван (26 февруари - 3 март).

" Всички за доста удовлетворени от лагера. Първо упражняваха с известния съветски експерт Алексей Мишин и Евгени Рукавицин в група фигуристи, които извършват четворни скокове. Там се ползват най-нови технологии в спорта, които регистрират направеното от спортистите по време на заниманието и то може да се види от техните треньори. Един път седмично се прави съревнование по скокове, а тренировките се посещават от представители на Академията по фигурно пързаляне в Русия ", описа Силвия Цветанова, ръководител на клуб " Денкова-Стависки ".

" В Москва Фейгин и Христова се приготвят с групата на Алексей Синицин и Александър Жулин, където се натъртва на хореография, танци и артистичност, което е значим съставен елемент в спорта. Две седмици не е задоволителен период, само че в клуба сме решили постоянно да организираме такива лагери за състезателите ", добави тя.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР