Най-добрата българска състезателка Александра Фейгин спечели кратката програма при жените

...
Най-добрата българска състезателка Александра Фейгин спечели кратката програма при жените
Коментари Харесай

Александра Фейгин е лидерка след кратката програма на турнира за Купа Денкова-Стависки

Най-добрата българска състезателка Александра Фейгин завоюва късата стратегия при дамите на интернационалния шампионат по фигурно пързаляне за Купа " Денкова-Стависки ", който се организира в Зимния замък в София.

11-ото издание на конкуренцията се провежда от клуб " Албена Денкова-Максим Стависки " с поддръжката на Българската федерация по кънки.

Фейгин изигра чисто съчетанието си и получи оценка от 62.22 точки, от които 34.74 за механически детайли и 27.48 за съставни елементи на програмата.

Втора е британката Нина Повей с 57.53 точки, а третоо място към този момент заема Анастасия Гожва от Украйна с 55.38 точки.

В конкуренцията вземат участие още три българки - Кристина Григорова зае 4-о място в късата стратегия с 53.01 точки, Даниела Николова е 16-а с 33.14, а Мария Ставрева 18-а с 32.48 точки.

При девойките отпред след първите осъществявания е националката Киара Христова с оценка от 56.82 точки, следвана от украинката Таисия Спесивцева с 53.82 точки и още една българка Лия Любенова с 49.02 точки. Последната ни представителка в конкуренция Криста Георгиева, която заема краткотрайна 6-а позиция от вземат участие 37 фигуристки.

При юношите Деян Михайлов и Йоанис Апостолу са надлежно трети и четвърти след късата стратегия с оценки от 53.63 и 48.44 точки. Лидер досега е Тамир Куперман от Израел със 70.09 точки.

По-късно през днешния ден е късата стратегия при мъжете, а в събота - волната във всички категории.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР