Най-добрата българска каратека Ивет Горанова ще се бие със счупен

...
Най-добрата българска каратека Ивет Горанова ще се бие със счупен
Коментари Харесай

Счупен нос няма да спре Ивет Горанова за Минск

Най-добрата българска каратека Ивет Горанова ще се бие със строшен нос на Европейските олимпийски игри в Минск. 19-годишната сензация отпътува идната седмица за Беларус. Нейните мачове на татамито ще се проведат на 27 и 28 юни.

“Ивет счупи носа на 17 май в Турция, разкри нейният персонален треньор Ангел Ленков пред “България днес”. - Участвахме на шампионат от серия “А”. Тя беше в супер форма. Победи три съпернички, а на осминафинала се изправи против лидерката в олимпийската класация. Беше изритана в носа. Възстанови се добре. Тази контузия няма по какъв начин да я спре.”

Бронзовата медалистка от последните международно и европейско шампионати ще се бие в Минск със седемте най-хубави каратеки на Стария континент в нейната категория до 55 кг. Силен резултат ще усили доста възможностите за продобиване на олимпийска квота.

“Положително сме настроени и ще се борим за медалите. Познаваме противничките. Ивет е играла с тях и ги е побеждавала, добави Ленков.

Плевенчанката ще има доста тежък календар до края на годината. Тя ще гони една от десетте олимпийски квоти за нейната категория.

“След Европейските игра в Минск планираме възобновяване и подготвителен лагер през идващите два месеца. Септември ще имаме шампионат в Токио, а по-късно още един в Москва. Ивет ще взе участие на международното състезание за девойки до 21 година Има и още един огромен шампионат от Премиер лигата в Мадрид. През този интервал ще създадем и 2-3 лагера в чужбина”, сподели още треньорът на Горанова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР