Най-добрата българска атлетка в бяганията на дълги разстояния Милица Мирчева

...
Най-добрата българска атлетка в бяганията на дълги разстояния Милица Мирчева
Коментари Харесай

Милица Мирчева за втора поредна година е Спортист №1 на Община Мездра /снимки/

Най-добрата българска атлетка в бяганията на дълги дистанции Милица Мирчева беше избрана за Спортист №1 на Община Мездра за 2020 година Родената в Добрич състезателка на Семеен кодекс „ Атлет “ оглави класацията с 99 точки от 100 вероятни. Милица печели това отличие за втора поредна година. Тя не можа да участва на награждаването, защото е на предварителен лагер във Велинград. Наградата получи треньорът й Йоло Николов, който благодари от нейно име на Община Мездра за оказаната чест и самопризнание.
Подгласник на Мирчева в анкетата стана деветкратният Спортист №1 на Мездра Митко Ценов 9СК „ Атлет) с 89 т., а на трето място се подреди националният играч по хандбал при юношите до 18 година Божидар Симеонов (ХК „ Локомотив “) със 73 година
В десетката на най-хубавите спортисти на общината влязоха също Мартин Балабанов (СК „ Атлет “) с 65 т., Йордан Тонов (ХК „ Локомотив) с 43 т., Мелани Венциславова (СК „ Атлет “) с 41 т., Мирослав Спасов (СК „ Атлет “) с 28 т., Тошко Кирков (ШК „ Локомотив “) с 25 т., Илиян Младенов (ХК „ Локомотив “) с 23 т. и Лионел Матадос (ОФК „ Локомотив “) с 21 т.
“Треньор на годината” за рекордната единадесета поредна година, стана Йоло Николов (СК „ Атлет “). Под негово управление през 2020 година Милица Мирчева, Мирослав Спасов, Иво и Мартин Балабанови завоюваха 10 медала - 3 златни, 2 сребърни и 5 бронзови на Националните шампионати за мъже и дами и за юноши ст. възраст в зала и навън, два медала на Балканиадата по полумаратон, реализираха мощни резултати и завоюваха призови места на интернационалните шампионати и маратони, както и в надпреварите от веригата „ Рън България “.
„ Благодаря, че оценявате нашите старания да поддържаме едно високо, най-малко европейско равнище, сподели на церемонията Йоло. Община Мездра може да е дребна община и да няма финансовите благоприятни условия на по-големите общини, само че през годините е потвърдила, че цени труда и упоритостта на своите спортисти. Ще създадем всичко допустимо да ставаме все по-добри, да привличаме от ден на ден младежи да спортуват и да се развиват. И, дай боже, да имат огромни триумфи на олимпийски игри, на международни шампионати - и ние да се гордеем с това нещо! “.
За “Отбор на годината” беше избран мъжкият отбор на ХК „ Локомотив” с треньор Евгени Йоловски, който през сегашния сезон за пръв път в историята на клуба се състезава в най-висшето равнище на българския хандбал - „ А “ РХГ. Хандбалният клуб печели това отличие за седми път. Йоловски благодари за поддръжката, която Община Мездра оказва на тима и увери, че ще продължат да се борят, с цел да могат в края на сезона да заемат почтено място измежду хандбалния хайлайф на страната.
На церемонията бяха връчени и две специфични награди: на прокурор Евтим Евтимов - за принос в развиването на проведеното туристическо придвижване в общината, и на детския отбор на ОФК „ Локомотив “ - момчета, родени през 2010 година - за най-перспективна детско-юношеска групировка. Отличието получиха капитанът на подрастващите футболни гении Марчело Атанасов и треньорът Стоян Стоянов.
Наградите на призьорите връчиха кметът на Мездра Иван Аспарухов, ръководителят на Общинския съвет Яна Нинова, заместник-кметът Нели Минева и секретарят на Общината инж. Светлана Мицева. Водещ на церемонията беше Валерия Йорданова, мл. специалист „ Туризъм “ в Община Мездра.
Аспарухов благодари на всички спортисти, треньори и деятели, че макар изключителните условия, в който работят към този момент близо една година, не престават да разнасят спортната популярност на община Мездра. Той увери, че ръководената от него администрация, дружно с Общинския съвет, ще подкрепят и отсега нататък финансово спортните клубове. За да могат да се развиват, да вземат участие в надпревари и да реализират още по-големи триумфи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР