Най-добрата антикризисна мярка, в условията на пандемия, е на 21

...
Най-добрата антикризисна мярка, в условията на пандемия, е на 21
Коментари Харесай

Борисов от пекарна за арабски хляб: На 21 декември отваряме отново всичко

Най-добрата антикризисна мярка, в изискванията на пандемия, е на 21 декември да “отворим още веднъж всичко”. Детските градини и яслите може да проработят още на 14 декември, в случай че броят на инфектираните продължава да понижава. Това съобщи в понеделник Борисов, до момента в който прегледа пекарна за арабски самун, отворена от сирийски жител в Цалапица.

“Най-добрата антикризисна мярка, която съм разпоредил на докторите, е на 21 декември да отворим още веднъж всичко”, сподели министър председателят пред притежателя на пекарната. Той посочи, че към този момент всеки ден има по 2000 - 3000 индивида, оздравели от вируса. “За да могат да се връщат в производството, тъй като няма икономическа логичност, без да се събира налог, без да се създава, страната да заплаща заплата, тя няма свои приходоизточници. Ако това продължи, има две развръзки І или заеми, или фалит”, аргументира се още министър председателят.

Той бе безапелационен, че не желае “да задължим идващите поколения”. Борисов посочи, че по ограниченията за бизнеса до този миг са ориентирани 1.1 милиарда лева
“Ваксини, медикаменти... Докторите се научиха, лекуват... 60/40 работи, 80/20 работи – продължаваме с тези ограничения, само че най-правилното е на 21-ви декември да отворим”, добави още той.

Под изискване той стартира и по-ранно отваряне на детските градини и ясли.



“На 14-ти (декември - бел.ред.), в случай че цифрите са такива, ще отворим детските градини и яслите, с цел да може родителите да отидат на работа. Това е под изискване, при всички случаи на 21 декември въведените последно ограничавания отпадат”, акцентира Борисов.

В индустриалната база в Цалапица дружно с премиера Борисов бе министърът на труда и обществената политика Деница Сачева. Тя съобщи, че по най-новата мярка за погашение на 80% от минималната работна заплатата към този момент са подадени 1500 заявки, които се отнасят за 6000 служащи, заети във краткотрайно затворени поради новия вирус стопански действия.

Борисов съобщи, че е от извънредно значение всички български жители да продължат отговорно да съблюдават потвърдилите своята успеваемост ограничения – отдалеченост, стерилизация и дисциплинираност, тъй като дълго време ще е належащо да се оправим дружно с последствията от рецесията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР