Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството, заяви лидерът

...
Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството, заяви лидерът
Коментари Харесай

Бойко Борисов във Велико Търново: Кирил Петков иска да купи 120 000 гласа

Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на държавното управление, съобщи водачът на ГЕРБ
Не можаха да изчегъртат това, що се не изчегъртва

“Не съм склонен да ми се вменява, че в случай че съм срещу актуализацията на бюджета, съм срещу пенсионерите. Аз не съм срещу българските пенсионери. Аз съм срещу да чупят това, което е основано. Сегашните ръководещи към този момент счупиха страната, в този момент ритат с крайник. Вече нямаме никакви упоритости да се вкарваме в каквото и да ръководство.” Това съобщи в неделя Бойко Борисов на среща с актива на ГЕРБ и със симпатизанти във Велико Търново.

“Кирил Петков желае да купи 120 000 гласа. Къде е моралът да си се явил от една партия на избори и в този момент да ги предаваш? Ако ГЕРБ управляваше, токът нямаше да с вдигне с една стотинка. Айде, с 3 щеше да се вдигне”, разяснява от трибуната Борисов.

Лидерът на ГЕРБ попита дали разтоварването на американския танкер с полутечен газ в Турция няма да оскъпи цената за българите.

“Как щяхме да разтоварим този танкер, в случай че неприятният Борисов не ви беше направил компресорните връзки? Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството”, съобщи някогашният министър председател пред препълнения с деятели на ГЕРБ салон на Музикално-драматичния спектакъл “Константин Кисимов” в остарялата столица.

След всяка негова имитация присъстващите скандираха с апели против държавното управление на Кирил Петков: “Оставка!”, “Съд!”, “Избори!”.

За претенциите на Българска социалистическа партия и Демократична България

“Да излиза Българска социалистическа партия и изключително “Да, България” с 5% да изяснява, че желаят правосъдната система да бъде подчинена на хора като Рашков, с цел да се саморазправя, това ли ви е правосъдната промяна?”, попита Борисов.

Той уточни като евентуален проблем и делата в Специализирания съд, откакто той беше закрит: “Това значи ли, че те ще стартират изначало? Важно ни е да разтурим нещо, след това - различен въпрос”.

Борисов разяснява сбито случая със самолета-фантом: “Самолетът - кацнал във Видин, заредил, летял си, кацнал си в Търговище. Военновъздушни сили не ги знам какво са правили. Минали около “Козлодуй”, най-после си турил индивидът и чохълче на самолета да го пази от градушката. И най-после министърът на армията изясняват къде ще вървят на постове за репресии. Това правят”.
Лидерът на ГЕРБ не подмина и

тематиката с машинното гласоподаване

“Машините за гласоподаване - може би да е добра концепция, единствено че ние знаем, че двама или трима индивида към Асен Василев държат всички кодове. Вие помните по какъв начин им намирахме машините по складовете? Знаете ли в този момент къде са машините? Дали някой не ги е обработил? Така ни излъгаха всички, че в този момент гледаме като... хайде де не употребявам епитети”, разяснява водачът на ГЕРБ.
Борисов съобщи, че поддържа смесения вид за гласоподаване - и с машини и с бюлетини.

Експремиерът сподели, че в случай че той отсега нататък не е отпред на ГЕРБ и партията продължи с нов водач, ще стане като Национална движение „Симеон Втори".

“Като се дръпна Царя, какво стана? Те това желаят да стане. Какво им преча? Нито съм претендент за министър председател - бил съм три пъти. Ама и партията ли да ми вземат? След актуализация на бюджета аз ще изляза почтено и ще кажа на партията- спасявайте се, който както намерите за добре. Няма да имаме шанс”, разкри Борисов.

Той е безапелационен, че в този момент ролята на президента Румен Радев е доста огромна.

“Ние сме подготвени за полемики по тези теми”, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ напомни и изявлението на Кирил Петков при Цветанка Ризова. “Тя го попита за “Джем Корп”. Той сподели единствено: Какво? Това е едно писъмце. И точка”. Абе като е писъмце, кой взе това писъмце? Събира министрите в гранитната зала на Министерски съвет. Кой подписва с министрите си подобен меморандум, в който написа, че при несъблюдение се отива на арбитраж в Париж - там, където ни съдиха на 1,4 милиарда за двата реактора? Приехме, че това е едно малко писъмце. Не можаха да изчегъртат туй, що не се чегърта”, безапелационен е Бойко Борисов.

Бившият министър председател показа, че Слави Трифонов е прав и че той му има вяра.

За извършването на покупки на депутати

“Когато стоят хора зад теб, ти не можеш да предаваш тези хора, не можеш да отидеш да ги купиш вкупом с пари, каквото правил Кирил Петков. Пред очите на медиите се пазари да купи десетки хиляди гласове”, съобщи още някогашният министър председател.

Борисов разяснява и информацията за привикан народен представител от Кирил Петков в лаборатория.

“Защо в лаборатория? Какво им дават там, хапчета ли? Там ли са чекмеджетата? Без да имам кюлчета, ми втълпиха, че имам кюлчета. Златна верижка с кръстче - като каратист си я купих в Истанбул, само че ме е позор да я сложа, че малко по този начин...”, описа духовито Бойко Борисов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР