Най-дългото боледуване от COVID-19 на пациент със симптоми и откриваеми

...
Най-дългото боледуване от COVID-19 на пациент със симптоми и откриваеми
Коментари Харесай

Най-дългото боледуване от COVID-19: Над година мъж е влизал около 50 пъти в болница


Най-дългото боледуване от COVID-19 на пациент със признаци и откриваеми равнища на вируса е повече от 16 месеца - 505 дни, заяви Би Би Си.

Пациентът е имал хронични болести и е умрял в болница през 2021 година

Подобни случаи обаче са редки, означават лекарите. Повечето хора се почистват от вируса, само че въпросният пациент е имал доста отслабена имунна система.

Човекът се заразил с ковид при започване на 2020 година, като имал признаци и заболяването била доказана с PCR тест. През идващите 72 седмици излизал и влизал в болница неведнъж - към 50 пъти, както за рутинни прегледи, по този начин и за лекуване. Всеки път пробата му бил позитивен.

Лекарите от Лондонския Кралски лицей и болничното заведение " Сейнт Томас " означават, че съгласно лабораторните проучвания става въпрос за една и съща зараза, а не за разнообразни случаи на разболяване. Пациентът е получавал антивирусни медикаменти, само че не е излекуван.

Случаят е друг от " продължителния Коронавирус ", при който вирусът се почиства от организма, само че признаците не престават.

Подобни случаи са редки, само че значими, тъй като могат да породят нови разновидности. Това обаче не се е случило при този пациент, нито при другите деветима изследвани.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР