Най-дългогодишния конкурс в сферата на връзките с обществеността – PR

...
Най-дългогодишния конкурс в сферата на връзките с обществеността – PR
Коментари Харесай

Стартира приемът на проекти за участие в PR Приз 2020 „Промените са ни в природата“

Най-дългогодишния конкурс в областта на връзките с обществеността – PR Приз 2020 е на старт със смелата поръчка " Промяната ни е в природата ". Състезанието, което тази година има юбилейно, двадесето издание, отличава най-хубавите акции на компании, медии и обществен бранш за връзка на корпоративни вести, артикули и услуги, дела и събития.

“Запазването на състезанието през тази особена година е значимо за БДВО решение, което беше взето след полемика измежду сътрудниците и изчерпателен разбор на изискванията, в които информационната общественост е сложена сега. ”, разяснява Илияна Захариева, ръководител на БДВО. “В УС на организацията сме безапелационни, че провеждането на двадесетото издание е алегорично и ще бъде признато като позитивен знак от сектора и бизнеса като цяло. За ПР-ите постоянно е било особено в провокациите да откриваме опция за смяна, посредством която да съумяваме да осъществяваме още по-големи триумфи. Ще го потвърдим и този път, като осъществяваме състезанието професионално и отговорно, със специфични преференциални условия за присъединяване в тази сложна обстановка за сектора, предоставяйки на сътрудниците най-високата естрада за показване на работата им. ”, добавя Захариева.

Тази година обществените представяния на плановете и журирането ще са напълно онлайн и ще се предават онлайн в действително време в мрежата. Така всеки, който желае, ще може да наблюдава плановете, които го вълнуват.

По традиция PR Приз ще отличи най-хубавите експерти в „ Комуникационна организация “ и „ Вътрешен информационен отдел “, а най-успешните акции ще се борят в категориите “Корпоративна информационна акция ”, „ Кампания за стабилно развитие/ корпоративна обществена отговорност “, „ Комуникационен план в неправителствения бранш “, „ Комуникационен план в обществения бранш “, „ Проект за вътрешни връзки “, „ Комуникационен план за артикул или услуга “, „ Специално събитие “, „ Комуникационен план на медия “, „ Кризисни връзки “, „ Дигитална акция или план “, „ Комуникационна акция за работодателска марка/ Employer Branding “.

Председател на журито на PR Приз 2020 ще бъде Асен Асенов - шеф „ Корпоративни връзки ”, ПОК „ Доверие ”. Асенов е ръководител на Обществения съвет на БДВО и някогашен ръководител на организацията.

“Мисля си, че тъкмо в тази година, в която COVID-19 нанесе солидни вреди на нашия отрасъл, е от извънредно значение провеждането на PR приз. По този метод ще дадем опция на всички сътрудници да покажат своите достижения, ще наградим положителните планове и акции, направени през предходната година и ще отправим недвусмислено позитивно обръщение към бизнеса и обществото. Нещо повече, това става в годината, в която състезанието отбелязва своята 20-годишнина и преминавайки през всевъзможни провокации през своето битие, за следващ път ще извърши значимата си задача, за която бе основан – да показа пред необятната аудитория същинското лице на специалността ни, което се характеризира с високи достижения, етично държание, социална ангажираност, а и с чисто човешка емпатия ”, разяснява Асенов.

„ PR Приз 2020 ще е напълно цифров, каквото към този момент е и огромна част от всекидневието ни – професионално и персонално. Онлайн провеждането на обществените представяния е опция да бъдат забелязани от доста повече сътрудници, а онлайн оценяването ни разрешава да разтеглим състава на журито и с присъединяване на експерти, които работят в чужбина. Дигиталното издание на PR Приз 2020 „ Промените са ни в природата “ е нашето самопризнание към информационната общественост, която минава стремглаво през всички промени и се трансформира дружно, подкрепяйки клиентите си. ”, разяснява Елена Стефанова, изпълнителен шеф на БДВО.

Общо 14-те конкурсни категории ще бъдат журирани от водещи информационни експерти с разнообразни профили.

Откритите представяния, на които претендентите за влиятелните призове ще пазят обществено плановете си, ще се проведат онлайн на 27 – 28 юни 2020 година Кои са отличените носители на PR Приз 2020 ще разберем в края на месец юни.

Заявките за участие могат да се подават на интернет страницата на БДВО тук:   http://bdvo.org/pr-приз-2020/ до 18 юни в това число.

Важните дати за участниците:

Приемане на плановете: 18 май – 18 юни 2020 година

Публично онлайн показване на акциите пред жури : 27 – 28 юни 2020 година

Обявяване на носителите на PR Приз 2020 – края на юни 2020.

Пълният правилник на състезанието и онлайн поръчка за присъединяване са публикувани тук.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР