Най-дългият пешеходен мост със стъклен под в света ще бъде

...
Най-дългият пешеходен мост със стъклен под в света ще бъде
Коментари Харесай

Най-дългият стъклен мост в света ще бъде открит в Китай


Най-дългият пешеходен мост със стъклен под в света ще бъде открит в провинция Хъбей в източната част на Китай на 24 декимври, заяви в петък вестник "Чайна дейли".

Дължината на моста е 488 метра, а ширината - към два. Той съединява два планински върха в местността Хунягу в окръг Пиншан и минава на 218 метра над долината. В структурата са 1077 стъклени панела с дебелина към 4 с. Общото тегло на стъклото е 70 тона.

Конструкцията е способна да задържи към 2 хиляди души, само че по едно и също време върху моста ще може да се намират към 500.

По-рано най-дълъг стъклен мост в света се наричаше структура в националния парк Чжанцзяцзе, в провинция Хунан, в югоизточен Китай. Това е изумително по хубост място. То е удивително със своите кварцови скали, чиято височина доближава 800 метра. Именно от това място основателите на "Аватар"са черпили ентусиазъм за кино лентата.

Откриването на предходния рекордьор се трансформира в шоу, когато върху стъклото стъпи двутонен камион, а платната устояха ударите на огромен чук. /БГНЕС, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР