Най-дългият морски мост в света бе открит днес в Китай.

...
Най-дългият морски мост в света бе открит днес в Китай.
Коментари Харесай

Откриха най-дългия морски мост в света в Китай

Най-дългият морски мост в света бе открит през днешния ден в Китай. Той свързва Хонконг, Макао и южния китайски град Чжухай.
Мостът бе открит от китайския президент Си Цзинпин, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. На церемонията, състояла се в град Чжухай, участва и ръководителката на Хонконг Кари Лам и други високопоставени лица.
"Официално разгласявам мостът Хонконг-Чжухай-Макао за открит ", сподели малко Си. После зад него на великански екран бе излъчено видео с фойерверки над огромния мост.
55-километровото оборудване, което де факто не е единствено мост, а включва и изкуствени острови и подводни тунели, е част от амбициозната самодейност на Пекин за икономическо консолидиране на 11 града от делтата на Перлената река, в това число Хонконг и Макао, две някогашни европейски колонии върнати на Китай през 90-те години.
Мостът в началото трябваше да бъде открит през 2016 година Цената на оборудването се увеличи до 48 милиарда юана (6,4 милиарда евро) за 10-те години на неговото създаване. Участъкът, който ще обезпечава достъп до пристанището на Хонконг ще бъде приключен едвам следващата година, показват локални медии, добавя ДПА.
За да се минава по моста ще се изисква особено позволение и множеството ползващи го ще би трябвало да взимат специфичен рейс или различен тип превоз, с цел да преминат в Макао или Китай.
Днес Дружеството за запазване на делфините заяви, че строителството на моста е довело до 40-процентен спад в локалната популация на сериозно застрашения китайски бял делфин, който е също и знак на Хонконг, съобщи ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР