Най-дълги са хартиените бюлетини за избор на общински съветници в

...
Най-дълги са хартиените бюлетини за избор на общински съветници в
Коментари Харесай

Варненци ще гласуват с 3 бюлетини, за общински съветници е дълга 60 см

Най-дълги са хартиените бюлетини за избор на общински съветници в София и Варна. Те са с дължина 60 см. Варненци ще гласоподават с 3 бюлетини - за кмет на община, за общински съвет и за кмет на регион.

Централната изборна комисия сподели мостри на хартиената и електронна бюлетини за гласоподаване на идните локални избори на 29 октомври, оповестява Българска национална телевизия Най-широки са бюлетините за общински съветници, а най-тесни - за кмет на кметство. Дължината им варира според от броя на записаните кандидатски листи.

Преди да упражни правото си на глас гласоподавателят би трябвало да съобщи пред секционната изборна комисия дали ще гласоподава на всички типове избори или единствено на част от тях. След това той би трябвало да маркира на екрана на машината типовете избори, на които ще гласоподава.
Към момента са формирани 12 089 секции за гласоподаване в страната. Непосредствено преди изборния ден ще бъдат формирани секциите в лечебните заведения, както и мобилните секции за гласоподаване. До 21 октомври гласоподавателите могат да подадат сигнал за неточност в изборните описи.

Осигурени са 9082 машини за гласоподаване. Ще бъдат отпечатани към 20 млн. бюлетини.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР