Най-дългата целувка в света е с продължителност 58 часа, 35

...
Най-дългата целувка в света е с продължителност 58 часа, 35
Коментари Харесай

Защо се целуваме със затворени очи

Най-дългата целувка в света е с дълготрайност 58 часа, 35 минути и 58 секунди. Въпреки че не знаем по какъв начин двойката е съумяла да издържи толкоз дълго, към този момент имаме отговор на златния въпрос, на който всички сме се чудили в даден миг: Защо хората се целуват със затворени очи?
1. Помага на мозъка ни да се концентрира по-добре Според изследване, извършено от психолози, когато в близост има прекалено много образни резултати или разсейващи фактори, за мозъка ни е мъчно да се концентрира. Способността ни да усещаме нещата се утежнява, когато очите ни правят цялата работа.
 400 евро коства целувка на улицата в Италия 400 евро коства целувка на улицата в Италия
Италианската полиция санкции с 400 евро влюбена двойка в Милано, която се е целувала без медицински маски, оповестява БГНЕС. 40-годишен ита...

2. Сензорните прекарвания се задействат Точно както затварянето на очите ни оказва помощ да се отървем от разсейващите фактори, същото важи и за всички нервни окончания, които ни оказват помощ да усещаме. Затваряйки очи за целувка, ние даваме опция фокусът ни да се реалокира върху докосването, а не върху други сензорни прекарвания.
3. Чувстваме се по-малко уязвими Тъй като целувките са едно от най-личните и интимни неща, това може да накара вас или колегата ви да се почувствате уязвими. За да избегнем това възприятие на несръчност, ние автоматизирано избираме да си затваряме очите, преди да се наведем за целувка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР