Най-дългата победна серия в МЛБ през последния век продължава. Кливланд

...
Най-дългата победна серия в МЛБ през последния век продължава. Кливланд
Коментари Харесай

Трилър продължи похода на племето към безсмъртието

Най-дългата победна серия в МЛБ през последния век продължава. Кливланд Индиънс се върна от Вечните ловни полета и обърна Канзас Сити Роялс с 3:2 в 10 ининга за своя 22-ри следващ триумф. Така " племето " излезе еднолично на второ място в историята на Висшата лига, оставяйки зад тила си Чикаго Уайт Стокингс (1880) и Чикаго Къбс (1935), които имат серии по 21 триумфа. Сега отборът на Тери Франкона към този момент е единствено на четири крачки от именития връх на Ню Йорк Джайънтс от 26 следващи победи през 1916 година

" Нагласата ти е да спечелиш всеки мач. Това е задачата всякога, когато излизаш на терена – показа мениджърът на Индиънс. – Но считам, че е някак прелестно, когато чуваш Кливланд да приказва за това. Щастлив съм да виждам по какъв начин почитателите вървят с изпъчени гърди. Радвам се, тъй като тук ми харесва, одобрявам хората тук. Така че намирам това за позитивен непряк резултат от цялата тази история. Няма да ни помогне в класирането, само че е хубаво за Кливланд. Мисля, че всяко сходно нещо е удивително. "



За разлика от всички предходни мачове в безсмъртния поход на Кливланд, този предложи същински трилър на 30 874 ентусиасти на цялостния ст. " Прогресив Фийлд ". Домакините бяха изправени до стената и се намираха на един страйк разстояние от края на най-дългата поредност в Американската лига. При резултат 1:2 и 2 аута в 9-ия ининг, с рънер на първа база и преброяване 2-2 против клоузъра на " кралските " Келвин Ерера (BS 5), Франсиско Линдор, който бе 0 от 4 за вечерта, изстреля двоен шлагер на оградата вляво и придвижи пинч-рънера Ерик Гонсалес до хоума с изравнителната точка.

Яхнали психологическия миг, " индианците " довършиха противника още в първата спомагателна част. Те не разрешиха на влезлия Брандън Морър (L 2-2) да направи даже един навън в 10-ия ининг – Хосе Рамирес откри офанзивата с двоен шлагер, Едуин Енкарнасион го последва с база за боли, а Джей Брус се включи със скалпиращ RBI-дабъл за завършек на драмата.



" Това май беше най-трудната от всички до момента ", заключи по-късно героят Брус, който незабавно след победоносния удар бе застигнат от съотборниците си на втора база и бе окъпан с ледена вода и засипан с талк. Трибуните на стадиона пък се тресяха съвсем като в Световните серии предишния сезон, изгубени от Кливланд в мач №7 против Чикаго Къбс. " Нищо не може да се съпостави с това, нищо ", добави Джей Брус.

Коуди Алън (W 3-6) създаде чиста отбрана в отварянето на 10-ия и получи популярната победа. Голямата вест в булпена на Индиънс бе завръщането на топриливъра Андрю Милър, който не бе хвърлял от 21 август поради инфектиране в коляното. Левичарят се появи за 7-ия ининг и след два единични шлагера и страйкаут провокира дабъл плей. Милър ще бъде употребен лимитирано в идващите седмици, с цел да влезе в оптимална форма за плейофите през октомври. Където единствената цел пред отбора ще бъде привършване на 69-годишната пауза от последната шампионска купа.



Кливланд Индиънс - Канзас Сити Роялс 3:2 (10 ининга)

ст. " Прогресив Фийлд "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 R
H
E
КАНЗАС СИТИ
0
1
0
0
0
0
0
0
0
0 2
9
0
КЛИВЛАНД
0
0
1
0
0
0
0
0
1
1 3
12
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 14 СЕПТЕМВРИ:

Американска лига

Детройт Тайгърс - Чикаго Уайт Сокс 7:17
Бостън Ред Сокс - Оукланд Атлетикс 6:2
Ню Йорк Янкис - Балтимор Ориолс 13:5
Тексас Рейнджърс - Сиатъл Маринърс 4:10
Минесота Туинс - Торонто Блу Джейс 3:2 (10 ининга)
Лос Анджелис Ейнджълс - Хюстън Астрос играе се

Национална лига

Сейнт Луис Кардиналс - Синсинати Редс 5:2
Аризона Дайъмъндбекс - Колорадо Рокис 7:0
Вашингтон Нешънълс - Атланта Брейвс 5:2
Филаделфия Филис - Маями Марлинс 10:0
Чикаго Къбс - Ню Йорк Метс 14:6

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР