„Най-чистата представа за света около нас е в умовете на

...
„Най-чистата представа за света около нас е в умовете на
Коментари Харесай

„Западни Родопи” през погледа на децата

„ Най-чистата визия за света към нас е в мозъците на децата”. Това е мотото на пътеписа „ Западни Родопи”. Той е осъществен с поддръжката на Посолството на Суверенния Малтийски медал и УниКредит Булбанк.

Произведението е дело на децата от центровете за настаняване от фамилен вид в Самоков и Чирпан и доброволците от Ордена на Малта, които участваха дружно в креативните ваканции през лятото на 2016 година

„ Миналата година те изследваха античните места на югозападна България и планината Родопи като преоткриваха и се любуваха на даровете на Божието създание. Благодарност за тази почивка насочвам към госпожа Нина Капитанова, която е кмет на община Гърмен, както и към Държавната организация за протекция на детето и нейния ръководител Офелия Кънева за отличното съдействие и взаимната ни работа за българските деца”, сподели по време на представянето посланика на Суверения боен хоспиталиерен медал на Св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта Камило Дзуколи.

Проектът „ Летни креативен ваканции” на посолството на Малта се организира за четвърта поредна година. Миналата година беше показан сборника „ Творческа ваканция”, който съдържаше произведения на 28 млади откриватели по време на техните експедиции в народен парк Пирин и в резервата Сребърна. През 2015 година планът показа изложбата „ Ателие „ Прегърни ме “ още веднъж на път”.





















Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР