Най-често срещаният, но, колкото и да е странно, най-малко известният

...
Най-често срещаният, но, колкото и да е странно, най-малко известният
Коментари Харесай

Проблем с акумулатора може да доведе до сериозна повреда в генератора на колата

Най-често срещаният, само че, колкото и да е необичайно, минимум известният способ за щета на изцяло изправния генератор на вашата лична кола е обвързван с акумулаторната батерия. Достатъчно е да не следите положението на последната и да карате автомобила си с " полумъртва " батерия известно време.

Ако има късо съединяване в една от " клетките " на акумулатора, това води до в допълнение мощно натоварване на алтернатора. Трябва да се има поради и, че в множеството модерни коли генераторът или алтернаторът съвсем постоянно работи на оптималните си благоприятни условия, защото той би трябвало да обезпечи електрическа енергия за куп възли и елементи на борда и също по този начин да зарежда батерията.

Освен това въпросният възел в автомобила няма сериозен запас на мощ, защото в този момент всички производители на коли обезверено икономисват, в това число и от него, като понижават количеството материали, употребявани в структурата му. И единствено си представете, че в такава обстановка на генератора надали му е до следващото натоварване, което идва под формата на „ късо съединяване " в батерията.

Поради претоварване генераторът стартира да прегрява над плануванаъа граница. Дори в естествен режим той може да се нагрее до 60?-70?С. И при претоварване температурата може да се вдигне сериозно повече. Това не е толкоз рисково през зимата, тъй като въпреки всичко студеният въздух играе своята роля, само че в летните жеги, когато всичко с охлаждането не е толкоз розово, остаряла полумъртва акумулаторна батерия може бързо да „ убие " генератора, който ще се скапе най-много от хронично и прекалено прегряване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР