Най-често сме свикнали да ползваме мед, за да подсладим чая

...
Най-често сме свикнали да ползваме мед, за да подсладим чая
Коментари Харесай

Неподозирани свойства на меда

Най-често сме привикнали да употребяваме мед , с цел да подсладим чая си, рядко и кафето си, в случай че въпреки всичко не го пием горчиво. Някои го ядат с лъжица, други на филия с масло. Оказва се обаче, че медът има повече плюсове, в сравнение с допускаме , а и още толкоз приложимост.

Ето дребна част от тайните на златното вещество:

Медът съдържа над 450 типа потребни субстанции . В най-голяма степен това са простите захари, които се усвояват от организма на хората доста елементарно и дават огромно количество сила.

Те съдържат и доста витамини , ензими , както и микроелементи, които спомагат за повишение на имунитета и оказват помощ за предотвратяване от грипни болести , споделя тя.

Старите българи са давали на децата през зимата мед и за предотвратяване от шарка . Нашите баби и предци са следили, че в декемврийския месец са върлували тези инфекциозни заболявания и са давали лъжичка мед на децата,за да ги предпазят.

Освен за ястие, медът може да се употребява и за масаж . Могат да се вършат и компреси с мед или восък. Такива се поставят на гърдите на деца при кашлица или простуда и за една нощ заболяването си отива.

 g Thinkstock
 image2_16x9.png Чудиш се какво да подариш на НЕГО? Виж тези НЕСТАНДАРТНИ и ДОСТЪПНИ хрумвания за Свети Валентин (и всеки различен повод) На фокус
Супена лъжица мед се поставя върху дланите и се стартират енергични придвижвания към гръбначния дирек. Мястото се масажира, до момента в който попие медът в кожата.

Това се прави до момента в който на повърхността се образува нещо като дъвка.

По мястото, където излезе бял налеп, може да съдим кой орган е болен, защото там има отрови .

 g Thinkstock

 апп Edna.bg

 апп Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР