Най-често първото нещо, което хората забелязват у нас и с

...
Най-често първото нещо, което хората забелязват у нас и с
Коментари Харесай

Списък на полезните и вредните храни за зъбите

Най-често първото нещо, което хората виждат у нас и с което ги привличаме е с нашата откровена необятна усмивка, написа zdrave.to.

Някои хора се усмихват толкоз заразително и красиво, че е невероятно да не се влюбиш в тях.

Красивата усмивка обаче се реализира със здрави и бели зъби. Уж всички знаем какво би трябвало да вършим, с цел да запазим красиви бели зъбите си. 

Старателно ги почистете заран, вечер и след хранене. Използвайте зъбен конец и вода за уста. Редовно вървим на профилактични прегледи при зъболекаря.

Изглежда нищо комплицирано. Сигурни ли сте, че не пропускате нищо? Здравите красиви зъби също могат да бъдат избавени благодарение на вярно подбрано хранене.

Разбира се, належащо е да се съблюдават всички горепосочени точки, само че и храната не би трябвало да се изключва от наложителните правила за поддържане на лъчезарна усмивка.

Представяме ви два доста значими листата. Първият е на артикули, които скапват зъбите ви повече от други. Най-добре е да се опитате да ги изключите от ежедневната си диета.

Втората е здравословна храна, чиито съставки оказват помощ на зъбите да бъдат здрави и здрави.

ВРЕДНИ ЗА ЗЪБИТЕ ХРАНИ

Газирано
Възможно е да сте виждали опити повече от един път,в които ясно демонстрира в какво се трансформира в всеки обект след дълго излагане на Coca-Cola.

Така газирното работи и на зъбите. То може освен да развали формата, само че също по този начин и емайла на вашите зъби. 

Бонбони
Разбира се, не всички бонбони са еднообразно нездравословни за зъбите, само че има и такива, които би трябвало да бъдат забравени един път вечно. В това число всички тези, които остават в устата за дълго време, да вземем за пример всички дъвчещи бонбони и сладки.

Цитруси 
Цитрусите съдържат голямо количество киселини, които унищожават зъбите, както и шоколадът, и захарният памук.

Разбира се, не трябва да се отказвате от обичаните си портокали, мандарини и грейпфрути. Само не забравяйте, че откакто ги изядете, би трябвало да изплакнете устата си с вода.

Кои храни би трябвало да се употребяват по-често?

Това са най-вече храни, богати на фибри и калций, тъй като първите оказват помощ за почистването на повърхността на зъбите, а последните укрепват костите, в това число зъбите.

ПРОДУКТИ, ПОДХОДЯЩИ ЗА ЗЪБИ

Зеленчуци
Особено като броколи или карфиол. Сочните хрупкави зеленчуци освен ще оказват помощ на храносмилането, само че и ще почистят зъбния гланц.

Млечни артикули
Това е главният източник на калций. Сиренето, изварата и кашкавала съдържат доста калций с ниско наличие на киселини. Калцийът прави нашите кости плътни и мощни.

Риба
Рибите и стридите са изключително богати на фосфор. Той, сходно на калция, обезпечава естествен напредък на костите и резервира тяхната целокупност.

Храни, богати на витамин С
Продукти като моркови, чушки, киви и ягоди въздействат върху здравето на устната празнина. Те са виновни за целостта на венците.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР