Най-честият проблем на пазара е неспазване на срока за съобщението

...
Най-честият проблем на пазара е неспазване на срока за съобщението
Коментари Харесай

Стоил Алипиев: Най-честият проблем на пазара е неспазване на срока за съобщението за намаление

Най-честият проблем на пазара е неспазване на периода за известието за понижение. Това сподели ръководителят на КЗП Стоил Алипиев в предаването " Добро утро, България " на Радио " Фокус ".

" КЗП следи по време на " черния петък " вярното използване за известието за понижението на цената. Разликата е, че тази година започнахме превантивно още преди 3 седмици акция, която ще продължи до края на годината. Ние сме дефинирали един проблем, който е натрапен трайно на пазара, че известието за понижение като маркетингов прийом се употребява като дълготраен прийом за привличане на клиенти ", разясни той.

Председателят на КЗП заяви, че са осъществени над 300 инспекции като са констатирани нарушения в към 10% от случаите. Той добави, че най-срещаните случаи са неотбелязване на остарялата цена, неспазване на 30-дневния период, в който се ползва известието за понижение.

" Специално за онлайн извършването на покупки ние сме подхванали превантивни дейности още преди 2 месеца. Започнали сме да следим дали има подвеждащ метод за предложение на цените. Също по този начин като мине тази акция по " черния петък " ние ще правим инспекция дали в действителност в този 30-дневен период, в който е трябвало да се ползва по-високата цена е било осъществявано това ", съобщи Алипиев.

Той обърна внимание, че потребителите би трябвало да включват търговски покупко-продажби с търговци, които те са оценили за лоялни или са предложени от техни близки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР