Най-честите грешки, които допускат децата за поддържането на млечните си

...
Най-честите грешки, които допускат децата за поддържането на млечните си
Коментари Харесай

Кои са най-честите грешки при поддържането на млечните зъби?

Най-честите неточности, които позволяват децата за поддържането на млечните си зъби, е несъразмерната консумация на сладки произведения. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пирин зъболекарят доктор Светослав Спасов. По думите му в последно време се следи наклонност, че дребните деца са нараснали приема на храни, които са богати на захари. „ Такива храни са близалките, желираните бонбони и най-много шоколадът “, разяснява той. Стоматологът означи, че потреблението на газирани питиета, които съдържат киселинност, при дребните деца довежда до ерозия на зъбите.
" Киселинното положение на една газирана напитка е много високо. Това е една химически дейна напитка, която ерозира зъбите “, акцентира Спасов. По думите му млечните зъби са с доста по-ниска степен на минерализация и са доста по-податливи на ерозия от непрекъснатите зъби при възрастните. Зъболекарят моли към всички родители да основат табиет на детето си още от малко да отделя време за миенето на зъбите си. „ Остатъците от храна, които остават в устата ни след хранене могат да доведат до съществени болести на зъбите ни. Те се разграждат до киселини и по този метод нападат емайла на зъбите ", разяснява той. Зъболекарят означи, че неналичието на хигиена води до съществени болести на зъбите.
" Голямо въздействие оказва и хранителния режим на индивида. Пациенти, консумиращи прекомерно огромно количество зеленчуци или киселинно-съдържащи субстанции, да вземем за пример лимони, цвекло или всякакви такива по-агресивни храни, са по податливи на ерозии и след това кариеси ", добави той. Д-р Спасов съобщи, че няма нарастване на деца и възрастни, търсещи услугите на стоматолозите в Благоевград.
" То е константна големина. Хората навсякъде са с проблеми, свързани със зъбите и венците ", означи той. Зъболекарят сподели още, че при децата ситуацията е много съществено, защото родителите, улисани в ежедневните си грижи и проблеми, не помнят да отведат децата си на профилактични стоматологични прегледи. „ За страдание се следи наклонност, че до стоматологична помощ се стига, когато към този момент е настъпил проблем на зъбите както при децата, по този начин и при възрастните “, разяснява той. Д-р Спасов означи, че детските зъби са изключително податливи на кариеси и затрудненията им в следствие.
" В последно време се следи едно нарастване на ортодонтските аномалии. Почти всяко дете се нуждае от ортодонтска промяна – шини или надлежно, в случай че е по-голямо берекети ", добави той. Зъболекарят установи, че търсенето на стоматологични услуги е високо, защото съвсем всички хора са с проблематични зъби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР