Най-честата антикризисна мярка в условията на епидемията от е пускане

...
Най-честата антикризисна мярка в условията на епидемията от е пускане
Коментари Харесай

Заради коронавируса: Една пета от фирмите пускали работниците си в платен отпуск

Най-честата антикризисна мярка в изискванията на епидемията от е стартиране на служащите в заплатен отпуск, като до нея са прибегнали близо 20 на 100 от запитаните предприятия. Два пъти по-малко пък са употребявали неплатен отпуск за своите служащи, сочат данните от проучване на Националния статистически институт измежду предприятия в 10 сфери на производството и услугите, представен от.
Почти еднакъв е делът на фирмите, които са имали съкращения или са наели нови хора. За проучвания интервал най-засегнати са били компаниите в културата, спорта и развлеченията – 44,6%. Съществен спад се регистрира и при търговията, превоза и ресторантьорството – 36,6 на 100. Едва под 6% от бизнеса са се възползвали от държавните ограничения за работещите през юли. Мярката „ 60/40 “ пък не е припозната от към 90% от запитаните.
 С 1 милиард лв. заем държавното управление укрепва мярката 60/40 С 1 милиард лв. заем държавното управление укрепва мярката 60/40
Правителството изиска 1 милиард лв. заем от Европейския инструмент за краткотрайна поддръжка. Той цели намаляване на рисковете от безработи...
Интересът не е доста по-различен през предходните месеци. От май насам все по-малко компании признават, че употребяват държавните ограничения за чиновниците си. За юли по отношение на юни приходите от продажби на артикули и услуги са намалели за повече от една трета от интервюираните компании. По отношение на хотелиерите и туроператорите у нас Национален статистически институт регистрира, че малко над половината са съгласни да предложат на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации поради пропаднали почивки. 64% от запитаните имат желание да понижат цената на пакет услуги, а 50% - на нощувката. През юли малко над 30% от компаниите в туризма са отчели нарастване на приходите си по отношение на предишния месец. Близо 11% от сектора плануват краткотрайно да преустановят активността си, а съвсем половината възнамеряват да продължат да работят, само че с понижен потенциал.
Близо 1500 заети в туристическия бранш са кандидатствали за обезщетения по мярката " 80 на 20 ", демонстрират данни на районната организация по заетостта в Бургас. „ Това са хотели и места за настаняване, заведения за хранене и заведения, туристическа агентска активност, туроператорска активност и действия, свързани с пътувания и резервации “, разясни пред БНР шефът на дирекцията Гергана Костадинова. Продължава да е огромен и ползата към класическата мярка " 60 на 40 ". „ За първия интервал на мярката от март до юни в бюрата от Бургаска област са утвърдени 640 заявки за 12617 души, а от старта по новия дизайн от 15 юли са признати над 190 заявки за даване на средства на над 7500 чиновници общо “, сподели още Костадинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР