- най-богатият олигарх в Украйна, заведе дело срещу Русия в

...
- най-богатият олигарх в Украйна, заведе дело срещу Русия в
Коментари Харесай

Собственикът на Азовстал заведе дело срещу Русия в ЕСПЧ

- най-богатият олигарх в Украйна, заведе дело против Русия в Европейския съд по правата на индивида, базирайки се на хипотетични нарушавания на правата на благосъстоятелност и изземване на активи, свързани с съветската инвазия, оповестява " Файненшъл таймс ".

Ахметов е мажоритарен притежател на два огромни стоманодобивни завода, в това число, трансформирал се в сцена на едно от най-ожесточените сражения във войната в пристанищния град Мариупол, високомерен от съветските сили предишния месец.

Ахметов е родом от окупирания град Донецк, в източния район Донбас, където са съсредоточени напъните за нахлуване на съветските сили.

Олигархът твърди, че десетки предприятия от стоманодобивната индустрия, въглищни мини и други активи в Донбас, а също и в южната част на страната, които са негова благосъстоятелност, са конфискувани от съветските сили.
 Русия продължава да изнася желязото на Мариупол
Русия продължава да изнася желязото на Мариупол

Втори транспортен съд с метал е дебаркирал в Ростов на Дон

В правосъдния иск се упорства за незабавно " облекчение на блокирането, разграбването, унищожаването и отклоняването на зърно и метали от Русия ", както, издадено от неговата финансова и индустриална холдингова компания.

Злото не може да остане ненаказано, акцентира Ахметов.

" Престъпленията на Русия против Украйна и нашия народ са внушителни и виновниците за тях би трябвало да бъдат подведени под отговорност. Това дело е една от първите интернационалните правни стъпки против Русия за прекъсване на продължаващите закононарушения, унищожаването на украинската стопанска система и разграбването на украински активи ", добавя се в изказването.

" Разграбването на украинските експортни артикули, в това число зърно и стомана, към този момент докара до по-високи цени и до хора, които умират от апетит по целия свят. Тези безчовечен дейности би трябвало да бъдат прекъснати, а Русия би трябвало да заплати цялостната цена " , безапелационен е Ахметов.
 Ринат Ахметов ще съди Русия поради
Ринат Ахметов ще съди Русия поради " Азовстал "

Той желае сред 17 и 20 милиарда долара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР